Через загрозу зупинки комбінату Обухів може залишитись без опалення

Підприємство виробляє відомий туалетний папір та є крупним платником податків

Київський картонно-паперовий комбінат, розташований в Обухові, опинився на межі зупинки виробництва через тиск на підприємство з боку силових структур. Про ситуацію з одним з найбільших платників податків в Україні розповіли на підприємстві та в ефірі національного телемарафону, передають "Коментарі".

З початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну Київський паперовий комбінат припинив роботу лише на тиждень, а у травні — повернувся до довоєнних обсягів виробництва, зазначив голова правління підприємства Олександр Кравченко. Протягом двадцяти років власником комбінату є австрійська компанія Pulp Mill Holding, а її бенефіціаром — Володимир Крупчак, колишній депутат російської Держдуми.

"Підприємство є найбільшим платником податків у Київській області. За минулий рік ми сплатили до бюджетів усіх рівнів майже 960 мільйонів гривень. В поточному році ми вже сплатили 650 мільйонів", — прокоментував Кравченко.

На початку вересня в Офісі генерального прокурора заявили про арешт корпоративних прав та 25 об’єктів нерухомості одних з найбільших виробників паперу та картону на території України. Загальна сума арештованого майна становить понад мільярд гривень. Прокурори пояснюють таке рішення тим, що підприємства протягом 2019-2021 років ухилились від сплати податків на 132 мільйони гривень, легалізували майно в особливо великих розмірах, а сам власник бізнесу Володимир Крупчак має російське громадянство.

У Київському картонно-паперовому комбінаті заяви Офісу генпрокурора України заперечують. У підприємстві наголосили, що власники інвестували в бізнес понад 360 мільйонів євро, а Крупчак наразі має громадянство Кіпру, проживає постійно у Лондоні та вже п'ятнадцять років не має російського паспорту. На комбінаті, де виробляють відомий туалетний папір “Обухів-65”, працевлаштовані понад 2,5 тисячі робітників. Середня зарплатня на підприємстві становить 25 тисяч гривень.

Наприкінці травня на Київському картонно-паперовому комбінаті провели обшуки. У підприємстві ці вважають необґрунтованим тиском на успішний бізнес. В Обухівській міській раді занепокоєні цією ситуацією, оскільки комбінат є не тільки найбільшим роботодавцем і платником податків у громаді, а й повністю забезпечує Обухів теплоенергією.

Секретар міської ради Обухова наголосив, що в разі зупинки Київського паперового комбінату місто буде без опалення та гарячої води. Втім на підприємстві заспокоїли, що продовжать роботу та соціальну підтримку мешканців Обухова, попри арешт активів Київського картонно-паперового комбінату та його корпоративних прав.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що три міські ради у Київській області вже підписали угоду про створення сучасних потужностей з переробки побутових відходів. Два сучасні заводи з переробки побутових відходів, які планують побудувати на території Бориспільської, Броварської та Фастівської громад, використовуватимуть одразу кілька сучасних технологій.

Нагадаємо, відома компанія з Ізраїлю візьме участь у будівництві заводу з переробки будівельного сміття у Київській області та демонтажі зруйнованих багатоповерхівок під Києвом. Іноземним інвесторам із ізраїльської компанії GreenMix показали наслідки бойових дій із російськими окупантами в Бучі. Тільки у Бучанській громаді обсяг будівельного сміття після розбирання завалів становить понад два мільйони тонн. Через те, що на Київщині зруйновано внаслідок війни тисячі об'єктів, ця цифра в рази більша по регіону.

Читайте також, що на Київщині збудують завод з виробництва безпілотників "Байрактар".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Влад

20 вересня 2022, 08:38

"В начале сентября в Офисе генерального прокурора заявили..." Очередной вброс жёлтой прессы. В материалах прокуратуры не указано, что речь идёт о Киевском КБК или о его владельцах.

Михайло

19 вересня 2022, 17:38

А все набагато проще, бариги з ОП вирішили віджати це, прибуткове підприємство, ось для цього і рвуть пазури продажні силовики, хоч і знають, що там все гаразд.

Вододимир

19 вересня 2022, 12:59

Теплопостачання в Обухові надає приватне підприємство Енергія. До чого тут Картонно паперовий комбінат? "Коментарі", ви хоч коли небудь перевіряєте інформацію, чи інформаційна гігієна це не для вас?

Ольга

19 вересня 2022, 10:28

Оставьте комбинат в покое!

Всеволод

19 вересня 2022, 08:24

Главное не сколько фабрика платит налогов, главное это куда идет прибыль и на что она тратится.

Дмитрий

19 вересня 2022, 06:23

И туда москаль залез....

Александр

18 вересня 2022, 20:18

Откуда зарплата 25 тисяч на картона шоке? Там минимальна зарплата, не пишите бред.

Вуйко

18 вересня 2022, 19:26

Кого не убьют орки,жыды заморозят

111

18 вересня 2022, 11:37

МММ, русня і тут тероризмом займається, типу заберете комбінат, ми всю Піщану без опалення залишемо. "Коментарі", як воно кацапський прутень смоктати? За бабки хоч?

IG

18 вересня 2022, 11:36

Если есть решение суда об аресте,то ничего не попишешь,а если не было - наказывать следователей прокуратуры.Да и разобраться со всеми заявлеяниями офиса генпрокурора нужно,а то назаявлять я тоже могу много чего,да без доказательств это все пустой треп,что можно простому обывателю,но недопустимо генпрокуратуре. И еще нюанс : задалбывает эта "средняя зарплата",как средняя температура по палате.Двое сдыхают от жару под 40,у десятка 36.6,но в среднем все здоровы.Неприемлю эту ересь.Указывайте зарплату рабочего,мастера цеха,начальника участка,топ-менеджмента и директора предприятия,тогда будет понятно,чего стоит ваше "ссреднее".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися