Екологи оцінили збитки від ракетної атаки по центру Києва (ФОТО)

Інспекцію провели в парку імені Тараса Шевченка

Внаслідок ракетних ударів по Києву 10 жовтня значно постраждала територія парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва "Парк ім. Тараса Шевченка". Про наслідки та збитки розповіли у Державній екологічній інспекції Столичного округу, передають "Коментарі".

Екологічні інспектори та столичні комунальники оглянули місце обстрілу об’єкту природно-заповідного фонду місцевого значення у Шевченківському районі Києва та зафіксували чергові екологічні злочини російських окупантів.

Внаслідок ракетних обстрілів Києва в парку Шевченка знищені каштани та берези, а також понад сотні квадратних метрів газону. У місці потрапляння ракети фахівці відібрали проби ґрунту для визначення рівня забруднюючих речовин. Результати експертизи обіцяють повідомити додатково. Загалом шкоду рослинному світу від ракетної атаки в парку ім. Тараса Шевченка оцінюють у понад 2,2 мільйони гривень. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що внаслідок атаки російських окупантів на Київ 10 жовтня у столиці пошкоджені понад сім десятків об’єктів та житлових будинків. Зазнали різного ступеню ушкоджень 45 житлових будинків, п’ять об’єктів критичної інфраструктури та ЖКГ, дитячий садочок та три школи, а також дві будівлі закладів позашкільного виховання. Окрім того, ракетними обстрілами пошкоджені п’ять закладів охорони здоров’я та шість закладів культури.

Нагадаємо, у Києві на пішохідному мосту, що був пошкоджений внаслідок ракетних обстрілів столиці, розпочали ремонтні роботи. На споруді вже демонтували пошкоджені вибухом російської ракети елементи скла, а на виготовлення нового знадобиться близько трьох тижнів.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися