Київський суднобудівний завод продадуть на аукціоні через борги

Подробиці розповіли в Національному банку України

ПАТ “Київський суднобудівний судноремонтний завод” продадуть на аукціоні за борги поза межами процедури банкрутства. Про це заявили в Національному банку України, передають "Коментарі".

В фінансовій установі повідомили, що на пришвидшену примусову реалізацію майна столичного заводу ще на початку жовтня отримали дозвіл суду. Позов Національного банку України задовільнив Господарський суд Києва.

Київський суднобудівний судноремонтний завод є майновим поручителем за зобов’язаннями банку “Фінанси та Кредит” перед НБУ на загальну суму понад чотири мільярди гривень.

ПАТ “Київський суднобудівний судноремонтний завод” у 2009-2010 роках уклав з НБУ іпотечні договори та договори застави в забезпечення виконання зобов’язань за наданим банку “Фінанси та Кредит” рефінансуванням. У 2015 році Національний банк України визначив банк “Фінанси та Кредит” неплатоспроможним. Тоді майже 100% акцій цього банку володів український олігарх Костянтин Жеваго.

Суди про стягнення боргів з Київського суднобудівного заводу розпочалися у 2017 році. У грудні 2020 року апеляційний суд задовольнив позов НБУ та звернув стягнення на предмети іпотеки і застави в рахунок погашення боргу банку “Фінанси та кредит”. В лютому 2021 року виконавча служба відкрила провадження щодо звернення стягнення на майно заводу, а у листопаді цього ж року НБУ звернувся до Господарського суду Києва для отримання дозволу на реалізацію майна заводу.

Відповідно до рішення суду, на аукціоні планують продати за борги нежитлові будівлі загальною площею понад 43,4 тисячі квадратних метрів та рухоме майно Київського суднобудівного заводу. Коли відбудуться торги, поки що не повідомляється.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що шинний завод "Росава", розташований у Білій Церкві, майно, земельні ділянки та акції теплоцентралі, що належать підприємству, планували продати з аукціону в рамках справи про банкрутство. Торги мали відбутися наприкінці серпня цього року, однак згодом стало відомо, що аукціон відмінили.

Нагадаємо, відома компанія з Ізраїлю візьме участь у будівництві заводу з переробки будівельного сміття у Київській області та демонтажі зруйнованих багатоповерхівок під Києвом. Іноземним інвесторам із ізраїльської компанії GreenMix показали наслідки бойових дій із російськими окупантами в Бучі. Тільки у Бучанській громаді обсяг будівельного сміття після розбирання завалів становить понад два мільйони тонн. Через те, що на Київщині зруйновано внаслідок війни тисячі об'єктів, ця цифра в рази більша по регіону.

Читайте також, що на Київщині збудують завод з виробництва безпілотників "Байрактар".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Кіньська макітра

14 жовтня 2022, 15:56

Жебрак, у якого за душею "0" цілих і х..нь десятих, виступив гарантом жуліка у фінансовому займі. Нічого нового. Старе як світ: Стародавня Римська рПубліка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися