Шинний завод "Росава" виставили на аукціон: умови тендеру

Що відомо про продаж майна збанкрутілого підприємства

Шинний завод "Росава", розташований у Білій Церкві, майно, земельні ділянки та акції теплоцентралі, що належать підприємству, "підуть з молотка". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію "Prozorro.Продажі".

Продаж майна єдиного в Україні виробника шин — приватного акціонерного товариства "Росава" відбудеться в рамках відкритої у 2018 році справи про банкрутство. В цьому ж році промислове підприємство за рішенням Господарського суду Київської області визнали банкрутом.

Аукціон заплановано провести наступного тижня, у середу, 28 вересня. Пропозиції від учасників торгів прийматимуть до 27 вересня.

Серед майна шинного заводу "Росава" на аукціон виставлені наступні позиції:

·      майно, транспорт, обладнання, споруди та 46 нежитлових будівель заводу у Білій Церкві загальною площею понад 333 тисячі квадратних метрів;

·      три земельні ділянки у Білій Церкві на вулиці Леваневського, 83 загальною площею понад 72 гектари;

·   рухоме та нерухоме майно, яке передано в заставу або іпотеку забезпеченого кредитора "Базис Траст", а також майно банкрута не передане в заставу чи іпотеку третім особам;

·     права вимоги ПрАТ “Росава” до ТОВ "Преміорі" на понад 62,6 мільйонів гривень заборгованості;

·     іменні акції АТ "Білоцерківська теплоелектроцентраль" у кількості майже 435,5 тисяч номінальною вартістю понад 2,5 мільйонів гривень.

Початкова вартість лоту при проведенні першого аукціону з продажу майна заводу "Росава" становить понад 1,2 мільярди гривень. Крок аукціону означений в один процент. Перший аукціон проведуть без можливості зниження початкової вартості. Придбане на аукціоні майно передадуть покупцю після повної сплати запропонованої ним ціни. Початкова вартість, а також запропонована учасником аукціону в ході торгів вартість лоту визначаються без урахування ПДВ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київський картонно-паперовий комбінат, розташований в Обухові, опинився на межі зупинки виробництва через тиск з боку силових структур. В вересні стало відомо про арешт корпоративних прав та 25 об’єктів нерухомості одного з найбільших виробників паперу та картону на території України. Загальна сума арештованого майна становить понад мільярд гривень. Прокурори пояснюють це тим, що комбінат ухилився від сплати податків на 132 мільйони гривень, а власник цього бізнесу Володимир Крупчак має російське громадянство. На комбінаті звинувачення заперечили. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, у Києві підозрюють у привласненні рекреаційної зони на території Труханового острова навпроти історичного центру столиці групу осіб. Шахраї захопили земельні ділянки та спортивну базу — що розповіли про схему в Офісі генерального прокурора України.

Читайте також, що у Києві повернули у власність громади пам’ятку архітектури — Будинок робітників заводу "Більшовик".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


АСАВА

19 вересня 2022, 11:30

Слава УКРАЇНІ !!! http://asava.com.ua/

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися