У Києві захопили спортивну базу та землі на Трухановому острові

Подробиці розповіли в прокуратурі

У Києві підозрюють у привласненні рекреаційної зони на території Труханового острова навпроти історичного центру столиці групу осіб. Про схему розповіли в Офісі генерального прокурора України, передають "Коментарі".

Серед підозрюваних у схемі з привласнення землі — голова Київської міської ради профспілок та приватний нотаріус. В прокуратурі викрили їх у схемі привласнення майна і земель на Трухановому острові за участі керівників комерційних структур. Підроблені документи допомогли шахраям здійснили незаконну перереєстрацію об’єктів нерухомості, що перебували у державній та комунальній власності. Мова йде про майно спортивної бази "Зеніт". Окрім того, була захоплена земельна ділянка площею майже шість гектарів на Трухановому острові.

На захопленій території замість місця відпочинку киян та унікального спортивно-інфраструктурного об’єкту підозрювані планували організувати зону відпочинку із банями, ресторанами та котеджами. Ринкова вартість землі та нерухомості на момент вчинення злочину становила понад 700 мільйонів гривень. Майно та земля зараз під арештом, а незаконні реєстраційні дії – скасовано. Законні інтереси держави та громади Києва поновили та ексклюзивний об’єкт повернули до державної власності.

Голові Київської міської ради профспілок, який є організатором цієї схеми, та приватному нотаріусу повідомили про підозру. Зараз вирішують питання про обрання їм запобіжних заходів. Окрім того, вирішується питання щодо притягнення до відповідальності інших осіб, які брали участь у цій схемі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві домоглися скасування незаконної реєстрації прав власності на Оболонський острів за приватним підприємством. В рамках розслідування кримінального провадження встановили, що громада Києва може втратити територію Оболонського острову, розташованого поряд з парком "Наталка" на площі у майже 148 тисяч квадратних метрів. Подробиці — за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Игорь

19 вересня 2022, 16:36

В Украине военное положение ....учитывая это расстрелять и забыть...!!!

Женя

19 вересня 2022, 08:40

Не потерять-бы подозреваемых.

Денис

18 вересня 2022, 20:58

Этого и следовало бы ожидать после того как заезд закрыли. Кличко рулит, Методы Рыбки никто не отменял

Макс

18 вересня 2022, 12:33

Кличко зажрался.Нужно всерьез заниматься казнокрадами и прочим отребьем у корыта: они подогнали под себя законы , когда мера Киева выбирает всего 6.5 процента сраколизов и этого достаточно для победы на выборах!? А нужно реальные законы военного времени для таких ублюдков: они опаснее и вреднее Путина для Украины.

Коля

18 вересня 2022, 10:25

Хотя тут явно замешан Кличко. Всё падаль не нажрётся.

Коля

18 вересня 2022, 10:25

Куда Кличко смотрит?

Витя

18 вересня 2022, 08:34

Это всё мутит Кличко

Sergiy

18 вересня 2022, 07:55

Vitis, вы верите что в этой стране что-то изменится войну выиграет народ а потом вернуться решала и все будет по старому .2015 забыли вот атовцы возьмут развернутся и пойдут на Киев все разрулят что Петя зарулил чем закончилось ???

Vitis

17 вересня 2022, 23:24

А сидеть то кто то будет или послушаеи , поаплодируем ушами и забудем? Почти ярд денег государства это до взлета курса , сейчас это полтора ярда , где Правда? Где справедливост? Где сука логика? А вообще есть ли закон?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися