У Київській області зростає заборгованість із зарплат

Заборгованість працівникам економічно активних підприємств у вересні 2020 року збільшилася на 4,3%

Заборгованість по виплаті заробітної плати працівникам економічно активних підприємств збільшилася на 4,3%. Такі дані за вересень поточного року призводить Держстат. Про це повідомляє "КиевВласть".

Згідно з даними Держстату, на 1 жовтня 2020 року загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати на Київщині склала 167 млн гривень. З цієї суми 42,9 млн гривень припадало на економічно активні підприємства. Заборгованість працівникам економічно активних підприємств у вересні 2020 року збільшилася на 4,3%. Відзначається, що на початок жовтня дві третини боргів економічно активних підприємств припадало на промисловість (66,6%).

Основна частина боргу складається з заборгованостей в Броварах (54,3%), Іванківському (29,2%), Києво-Святошинському (3,5%), Макарівському (3,2%) районах.

Відзначимо, що станом на 1 серпня 2020 року загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати в Київській області склала 162,1 млн гривень. При цьому 38 млн гривень припадало на економічно активні підприємства.

Як повідомляв портал "Коментарі", В столиці з лютого 2020 року з роботи звільнилося 25% медиків. Про це журналістам "Громадського радіо" сказав голова постійної комісії з питань охорони здоров'я та соціального захисту Київради Олег Гелевей.

За словами чиновника, лікарі йшли через низьку зарплату, яку вони отримували за лікування коронавірусних хворих. Медики отримували близько 15 тисяч гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися