Робота у Києві: яка середня зарплата по вакансіях у столиці

Подробиці розповіли у центрі зайнятості

У Києві збільшився середній розмір заробітної плати по вакансіях. Про це заявила заступниця директора Київського міського центру зайнятості Людмила Мушинська, передають "Коментарі".

За її словами, середній розмір заробітної плати по вакансіях, отриманих від роботодавців Києва, торік становив 10-11 тисяч гривень. Цього року він підвищився та в березні становив 13,5 тисяч гривень.

"Частка вакансій з мінімальною заробітною платою, яка в 2021 році становила 22% від загальної кількості вакансій, на сьогодні зменшилась до 15%. Але є у нас пропозиції роботи з досить високим рівнем заробітної плати", — заявила Мушинська.

У Києві роботодавці готові платити інженерам-програмістам та спеціалістам в ІТ-сфері від 90 до 110 тисяч гривень, лікарям з медицини невідкладних станів — 42 тисячі гривень, авторемонтникам та слюсарям з ремонту колісних засобів — 35-40 тисяч гривень.

Водночас, у столиці не користуються попитом громадські роботи. З червня 2022 року підприємства уклали лише сім договорів, за якими до участі в громадських роботах залучили 153 безробітних.

"Невеликі об’єми таких робіт у столиці пояснюються тим, що роботодавці не могли гарантувати безпеку безробітних під час виконання громадських робіт при повітряних тривогах та ракетних обстрілах", — пояснила заступниця директора Київського міського центру зайнятості.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві серед зареєстрованих безробітних майже в три рази збільшилась частка переселенців. Повномасштабна війна з російськими окупантами безпрецедентно вплинула на ринок праці у столиці — попит на робочу силу різко зменшився.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися