У Києві біля метро "Чернігівська" дозволили будівництво ТЦ

Що відомо про судову тяганину щодо нової забудови в столиці

Верховний суд України зобов’язав Київську міську державну адміністрацію видати забудовнику документи на будівництво багатоповерхового ТЦ біля станції метро "Чернігівська". Про це йдеться в ухвалі судової інстанції, передають "Коментарі".

У Деснянському районі Києва на Броварському проспекті планують збудувати багатоповерховий торговий центр. Забудовником виступає ТОВ "Проектно-будівельна фірма (ПБФ) “Будівельні інвестиції”", власником якого є бізнесмен Офер Керцнер. Це підприємство через кілька років судової тяганини остаточно виграло справу проти Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації. Суд зобов'язав видати забудовнику містобудівні умови та обмеження для проєктування будівництва висотного торгово-побутового комплексу біля станції метро "Чернігівська".

Найближчим часом ТОВ "ПБФ “Будівельні інвестиції”" може розпочати проєктування будівництва торгового комплексу. Однак реалізація цього проєкту напряму залежить від результатів іншої судової справи. Деснянська окружна прокуратура Києва намагається “відібрати” у ТОВ “ПБФ “Будівельні інвестиції” дві з трьох орендованих ним ділянок площею 0,22 гектари (загальна площа землі – 2,09 гектари) та повернути їх до комунальної власності. Зараз це провадження знаходиться на розгляді Касаційного господарського суду. Остаточне судове рішення по справі може бути ухвалене на засіданні 16 червня 2023 року.

Нагадаємо, скандальним будівництвом ЖК "Парк слави" у Дарницькому районі Києва зацікавилась поліція. Кияни занепокоєні незаконною забудовою в приватному секторі "Червоний хутір". Мова йде про ділянку на вулиці Грузинській, 23-25. З цього приводу депутати Київради провели виїзне засідання робочої групи земельної комісії Київради. Розглядали питання цільового використання земельних ділянок та законність будівництва.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що землю холдингової компанії “Київміськбуд” у Козині, де раніше була база відпочинку, забудували розкішними котеджами родичі та оточення президента холдингу Ігоря Кушніра, поки у Києві є десятки недобудов. Компанія “Київміськбуд” на 80% належить територіальній громаді Києва. Зупинку будівництва житлових комплексів під час воєнного стану пояснили здороженням матеріалів, що люди не платять кредити, проблемами зі світлом. У "Київміськбуді" попросили грошей з бюджету Києва — мільярд на капіталізацію і викуп нерухомості на 300 мільйонів гривень. Родина та оточення Кушніра за роки управління холдинговою компанією “Київміськбуд” отримала вражаючі активи і політичні зв’язки. 

Читайте також, що у Києві біля метро навмисно знищують вікові дуби.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ККК

31 травня 2023, 17:04

Жидовский выродок клячко очередной кусок земли в Киеве продал. Интересно когда эта мразь нажрется?!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися