У Києві радикально знизилась кількість шукачів роботи за наявними вакансіями

Як змінився ринок праці у столиці за час повномасштабної війни

У Києві на другий рік повномасштабної війни фіксують певне відновлення ринку праці. Про це у відповідь на інформаційний запит порталу "Коментарі" розповіли у Київському міському центрі зайнятості.

За даними відомства, з початку 2023 року в столичній службі зайнятості отримували послуги 19,5 тисяч громадян. Ця цифра майже вполовину менша, ніж за аналогічний період торік. Так, у І півріччі 2022 року у Київському міському центрі зайнятості отримували послуги 36,6 тисяч осіб. Загальна кількість вакансій, отриманих Київською міською службою зайнятості від роботодавців Києва з початку 2023 року, становить 16,7 тисяч.

"Кількість вакансій має тенденцію до збільшення, і, як наслідок, зменшується навантаження на вакансію. В той час як в середині 2022 року навантаження на одне робоче місце сягало до десяти осіб, то на сьогодні таке навантаження складає в середньому один до двох з перевагою в бік вакансій", — поінформували у Київському міському центрі зайнятості.

Водночас, проаналізувати ринок праці у столиці за останні два роки повномасштабної війни у фахівців немає можливостей. У Київському міському центрі зайнятості зазначили, що рівень безробіття населення по регіонах України  та по Києву зокрема визначається Державною службою статистики України за методологією Міжнародної організації праці на підставі матеріалів вибіркового обстеження населення з питань економічної активності. З початку повномасштабних військових дій органи державної служби статистики не мають можливості проводити відповідні обстеження. Тому показники щодо зайнятості та безробіття населення за 2021 рік, зокрема рівень безробіття населення, є останніми опублікованими даними. Згідно з ними за січень-грудень 2021 року рівень безробіття населення у віці 15-70 років по Києву становив 7,1% і був одним з найнижчих в Україні після Харківської області.

Нагадаємо, у Києві на другий рік повномасштабної війни з російськими окупантами фіксують поступове зростання рівня середньої заробітної платні. У Київському міському центрі зайнятості повідомили, що середня зарплатня у вакансіях у 2022 році становила 10-11 тисяч гривень. У 2023 році рівень середньої зарплатні у столиці поступово підвищився

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у перший рік повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну Київ залишався у лідерах за кількістю вакансій. У столиці у липні 2022 року кількість вакансій була найбільша, ніж в інших великих містах.

Читайте також, що у Київській обласній лікарні скандал через масові звільнення працівників.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися