Названі найпопулярніші вакансії у Києві: які зарплати у столиці

Кого частіше зараз шукають роботодавці у столиці та на яких умовах роботи

Стало відомо, які зараз найпопулярніші, кого частіше шукають роботодавці і яку зарплату пропонують у Києві на другий рік повномасштабної війни. Про це у відповідь на інформаційний запит порталу "Коментарі" розповіли у Київському міському центрі зайнятості.

"У розрізі професій найбільший попит роботодавців спостерігався на працівників сфери торгівлі та послуг, серед яких затребувані продавці продовольчих товарів, продавці-консультанти, кухарі, соціальні робітники, поліцейські патрульної служби, охоронники, помічники вихователів, перукарі. Є потреба в фахівцях різних спеціальностей для проходження військової служби за контрактом", — заявили у столичному центрі зайнятості.

За даними відомства, у Києві високий попит на вчителів закладів загальної середньої освіти, фармацевтів, лікарів загальної практики-сімейних лікарів, вихователів закладів дошкільної освіти, інженерів, практичних психологів та економістів. Також високий попит у столиці на кваліфікованих робітників з інструментом та обладнанням:

·       швачки, електромонтери з ремонту та обслуговування електроустаткування;

·       слюсарі різних спеціальностей, монтажники радіоелектронної апаратури та приладів, електрогазозварники, малярі;

·    фахівці із досвідом роботи (сестри медичні, сестри медичні з дієтичного харчування, бухгалтери, механіки, асистенти вчителя, інструктори з фізкультури, електромеханіки).

У Києві залишається високим попит на представників найпростіших професій — робітники з комплексного прибирання будинків, прибиральники службових приміщень, двірники, укладальники-пакувальники, вантажники, прибиральники територій, підсобні робітники. Серед робітників з обслуговування устаткування затребувані водії автотранспортних засобів, трактористи, водії трамвая, токарі, машиністи залізнично-будівельних машин, асфальтобетонники, фрезерувальники, машиністи насосних установок, оператори верстатів з програмним керуванням.

Середня заробітна плата у вакансіях у базі даних столичної  служби зайнятості станом на 1 червня 2023 року становить майже 15 тисяч гривень. Зокрема, серед видів економічної діяльності у Києві найвищою заробітна плата була:

·       у сфері інформації та телекомунікацій — 29,6 тисяч гривень;

·       у державному управлінні й обороні — 28,6 тисяч гривень;

·       у сфері постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря — 15,5 тисяч гривень;

·       на підприємствах переробної промисловості — 14,7 тисяч гривень;

·       у сфері транспорту — 14,6 тисяч гривень.

Нагадаємо, у Києві на другий рік повномасштабної війни з російськими окупантами фіксують поступове зростання рівня середньої заробітної платні. У Київському міському центрі зайнятості повідомили, що середня зарплатня у вакансіях у 2022 році становила 10-11 тисяч гривень. У 2023 році рівень середньої зарплатні у столиці поступово підвищився

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у перший рік повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну Київ залишався у лідерах за кількістю вакансій. У столиці у липні 2022 року кількість вакансій була найбільша, ніж в інших великих містах.

Читайте також, що у Києві радикально знизилась кількість шукачів роботи за наявними вакансіями.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися