Стало відомо, кому за борги у Києві відключать світло в першу чергу

Що треба знати столичним споживачам електроенергії

У Києві найбільш дисциплінованими платниками за спожиту електроенергію є малозабезпечені верстви населення, натомість у забезпечених киян — найбільші борги. Кого в першу чергу відключатимуть боржників від світла у столиці розповів перший заступник голови Комітету енергетики Верховної Ради України Олексій Кучеренко, передають "Коментарі".

Політик оприлюднив декілька прикладів, за яким компанія-енергопостачальник Yasno відключатиме боржників від світла у Києва. На його думку, це найбільш цікаві кейси з відповіді на його запит стосовно боргів населення.

"Населення споживає електроенергію, яка вироблена держкомпаніями "Енергоатом" та "Укргідроенерго", за ціною встановленою  Кабміном. І ще — найретельніші платники це пенсіонери та субсидіанти, тобто малозабезпечені", — зазначив Кучеренко.

За якими критеріями оцінюють боржників за спожиту електроенергію у Києві:

·       Клієнт 1: володіє п’ятьма квартирами у Києві, по всім об’єктам за 2023 рік не здійснив жодного платежу. Загальна заборгованість на 1.01.2024 – понад 91,8 тисяч гривень. Найбільша заборгованість по одному з об’єктів понад 79 тисяч гривень. Середнє споживання по даному об’єкту понад 2300 кВт на місяць. Останній платіж клієнт здійснив у жовтні 2022 року.

·       Клієнт 2: володіє трьома квартирами у Києві, по всім об’єктам за 2023 рік не здійснив жодного платежу. Загальна заборгованість на 1.01.2024 – понад 58,8 тисяч гривень, найбільша заборгованість по одному з об’єктів понад 45 тисяч гривень. Середнє споживання по даному об’єкту більше 750 кВт на місяць. Останній платіж клієнт здійснив у вересні 2020 року.

·       Клієнт 3: володіє квартирою в одному з престижних районів столиці, середнє споживання за даним об’єктом складає більше 5 000 кВт на місяць. Загальний борг за спожиту електроенергію на 1.01.2024 більше 171 тис.грн. Обсяг споживання підтверджено самим клієнтом (передача показів в грудні 2023 року). Останній платіж здійснено у червні 2022 року.

·       Клієнт 4: володіє приватним будинком в столиці, середнє споживання більше 1 500 кВт на місяць, які підтверджені контрольним зніманням показів в грудні 2023 року. Загальний борг складає Більше 141 тис. грн. на 1.01.2024. Останній платіж було здійснено у жовтні 2020 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві наприкінці січня почнуть масово відключати світло боржникам за спожиту електроенергію. Як розповів генеральний директор компанії-енергопостачальника Yasno Сергій Коваленко, відключення у Києві почнуть з 29 січня. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України скасував мораторій на припинення житлово-комунальних послуг, нарахування штрафів та пені, а також на стягнення заборгованості за комуналку в судовому порядку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися