Капітальний ремонт мосту біля метро анонсували у Києві

Де планують розпочати ремонтні роботи

У Києві цього року розпочнуть реконструкцію мосту біля станції метро "Дарниця". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію комунальної корпорації "Київавтодор".

За даними відомства, масштабні ремонтні роботи шляхопроводу розпочнуть на перетині вулиці Будівельників із Броварським проспектом і Святошино-Броварською лінією метрополітену біля станції "Дарниця". Цей міст капітально не ремонтували з 1963 року. Дорожнє покриття та гідроізоляція мосту зношені, деформаційні шви втратили герметичність, бетон та армування на залізобетонних ділянках прогонових будов і опор піддались корозії.

Зараз міст на перетині вулиці Будівельників із Броварським проспектом і Святошино-Броварською лінією метро не відповідає нормам вантажопід’ємності. Підмостовий габарит споруди не відповідає нормам висоти, а бар’єрна огорожа – нормам безпеки дорожнього руху.

Під час реконструкції мосту планують влаштувати нові конструкції мостового полотна, прогонових будов, опор, фундаментів, перильної та бар’єрної огорожі, опор освітлення. Також відремонтують підземні та надземні комунікації, оновлять транспортну розв’язку та підходи до споруди. На тротуарах облаштують велосипедну доріжку. Окрім цього, обіцяють подбати про безперешкодний доступ осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві виявили махінації під час реконструкції естакади Шулявського мосту. Вартість робіт становить понад мільярд гривень. Цю суму переможець тендеру отримав за виконані роботи на початку 2024 року.

Нагадаємо, що у Києві наприкінці 2023 року відкрили для проїзду Дегтярівський міст. Цей шляхопровід збудували у 1963 році та об’єкт перебував в аварійному стані. Оновлений Дегтярівський міст став вищим, ширшим та довшим.

Читайте також та дивіться фото, як проводили будівельні роботи на Дегтярівському мосту у 2023 році.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися