У Києві планували витратити шалені гроші на ремонт лікарні

Що відомо про тендер та чи отримав його переможець контракт

У Києві викрили ризиковий тендер на капітальний ремонт лікарні. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Територіальне управління Бюро економічної безпеки (БЕБ) у столиці.

Аналітики відомства перевірили тендерні умови та переможця, який отримав контракт на капітальний ремонт однієї зі столичних лікарень. Фахівці знайшли низку ризиків, пов'язаних із компанією-переможцем тендеру.

"Тендерна пропозиція підприємства не містила жодного документа чи розрахунку щодо формування договірної ціни. Також замовник не оприлюднив кошторисну документацію – додаток до договору, що є його невід’ємною частиною", — зазначили в Бюро економічної безпеки у Києві.

Підприємство, що перемогло у закупівлі ремонтних послуг є фігурантом кримінальних проваджень. Мова йде про привласнення бюджетних грошей. Компанія-переможець тендеру також віднесена Державною податковою службою України до переліку ризикових платників податку на додану вартість.

З бюджету Києва на ремонт лікарні планували витратити понад пів мільярда гривень. Аналітики БЕБ рекомендували замовнику розірвати угоду з переможцем тендеру. Замовник уклав з виконавцем ремонтних робіт додаткову угоду, за якою розірвав договір.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під Києвом привласнили елітну землю на березі річки Дніпро. Ці земельні ділянки розташовані в межах Козинської селищної ради та належать до земель водного фонду. Вартість землі під Києвом оцінили у 1,7 мільярда гривень. Загальна площа становить майже 30 гектарів. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, Північний міст у Києві закриють на ремонт. На будівельні послуги з ремонту споруди через річку Дніпро готові витратити майже 28,7 мільйонів гривень. Під час ремонту Північного мосту планують перевлаштування контактної мережі тролейбуса в тимчасове та постійне положення в бік проспекту Степана Бандери.

Читайте також, про резонансні справи про корупцію та розкрадання грошей під час війни.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися