Елітна земля під Києвом на березі Дніпра повернулась у власність громади

Що розповіли про схему привласнення земельних ділянок у прокуратурі

У Київській області повернули територіальній громаді дороговартісні земельні ділянки вздовж річки Дніпро. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію регіональної прокуратури.

Прокурори доказали в суді, що спірні земельні ділянки, розташовані в межах Козинської селищної ради, належать до земель водного фонду. Ця земля повинна перебувати виключно у державній чи комунальній власності.

"На підставі рішень органу місцевого самоврядування землі протиправно відведені у приватну власність громадян для ведення селянського господарства та будівництва й обслуговування житлового будинку. Надалі ці землі об’єднані та  відчужені юридичним особам", — заявили у Київській обласній прокуратурі. 

Вартість земельних ділянок під Києвом оцінили у 1,7 мільярда гривень. Загальна площа елітної землі становить майже 30 гектарів. Прокурори забезпечили виконання судового рішення про усунення перешкод та розпорядження землями водного фонду. Право власності на ці землі знову зареєстровано за Козинською селищною радою Обухівського району Київської області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Оболоні почали відновлення природного річища річки Почайна. Під час будівництва Оболонського району столиці водойму частково засипали та в кількох місцях проклали підземні колектори. Це перша ревіталізація річки не тільки у Києві, а й в Україні. Для того, щоб вивільнити річку, зняли 900 тон бетону та укріпили береги. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, у Київській області затримали на хабарі посадовицю однієї з сільських рад. Кримінальна справа стосується будівництва ділянки Кільцевої автомобільної дороги навколо Києва. Проєктом будівельних робіт заплановано що траса пролягатиме крізь приватні земельні ділянки. 

Читайте також, що депутатку від партії Кличка підозрюють у корупції через забудови Києва.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися