Кільцева дорога навколо Києва не влаштовує власників приватної землі (ФОТО)

Київська обласна прокуратура розкрила подробиці кримінальної справи

У Київській області затримали на хабарі посадовицю однієї з сільських рад. Деталі розповіли в регіональній прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, мова йде про будівництво ділянки Кільцевої автомобільної дороги навколо Києва у Бориспільському районі Київської області. Проєктом будівельних робіт заплановано що траса пролягатиме крізь приватну земельну ділянку. Щоб цього не сталося, завідувачка сектору архітектури, містобудування та капітального будівництва виконавчого комітету однієї з сільських рад Бориспільського району вимагала з власника землі мільйон гривень. За ці гроші посадовиця обіцяла внести зміни в технічну документацію з будівництва Кільцевої дороги навколо Києва.

Кільцеву дорогу навколо Києва називали найдорожчим проєктом у Європі. Лише на першу ділянку протяжністю 18 кілометрів на початку 2022 року потрібно було п’ять мільярдів гривень. Посадовиці повідомили про підозру в одержанні хабаря в особливо великому розмірі. Жінку затримали після отримання частини грошей у розмірі майже 50 тисяч гривень. Досудове розслідування триває.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області вирішували питання із землями та будинками, на яких планують побудувати Київську кільцеву дорогу та не виключали судових тяганин. До початку повномасштабної війни в Україні перша черга будівництва була запланована на ділянці 18 кілометрів, почати будувати планували весною 2022 року. Траса мала проходити крізь територію Дмитрівської та Макарівської громад. Під будівництво влада планувала викупити необхідні земельні ділянки. Колишній керівник Київської обласної державної адміністрації Василь Володін вважав, що з приватними земельними ділянками "проблем не буде", оскільки у держави є право вилучати цю власність для суспільних потреб із компенсацією.

Нагадаємо, у Києві оглянули майно концерну "Військторгсервіс" задля підготовки нерухомості до оренди. Подробиці розповіли у Регіональному відділенні Фонду державного майна України по столиці. Подивитись фото огляду нерухомого майна підприємства можна за посиланням.

Окрім того, у Києві виставили на аукціон землю під розміщення паркінгу та автостоянки. Величезна земельна ділянка знаходиться у Дніпровському районі столиці. У Києві продадуть землю під будівництво ТРЦ та земельну ділянку у Голосіївському районі столиці під розміщення гаражів.

Читайте також, що у Києві витратять десятки мільйонів на ремонт Північного мосту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися