Велика кільцева дорога навколо Києва: коли почнуть будувати

Подробиці розповів міністр інфраструктури

Будівництво Великої кільцевої автомобільної дороги навколо Києва розпочнеться наступного року. Про це під час форуму "Велике будівництво: дороги та мости" розповів міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, передають "Коментарі".

За його словами, на будівництво Великої кільцевої автомобільної дороги навколо Києва вже оголосили тендер на пошук підрядника для виконання робіт. Йдеться про ділянку від автомобільної дороги "Київ – Ковель – Ягодин" (М-07) до автомобільної дороги "Київ – Чоп" (М-06) у Київській області. Ця перша ділянка дороги має протяжність у 18 кілометрів. Тут повинні збудувати естакаду, два мости та шість шляхопроводів.

"Я сподіваюсь, що у лютому-березні буде підписаний контракт, і весною ми починаємо будувати першу ділянку. Проєктні роботи по першій ділянці завершені. Проєктні роботи по наступних ділянках вже завершуються. Наступний рік буде досить цікавим із точки зору будівництва Київської обхідної дороги", — заявив Кубраков.

Конкурс на пошук підрядника оголосили 10 грудня. Новозбудована об'їзна дорога об’єднає усі міжнародні траси, які зараз транзитом проходять через Київ. Проєкт Київської обхідної дороги включає будівництво семи ділянок і великого мостового переходу південніше української столиці.

Тим часом у Києві на Подільському мосту й взимку триває будівництво метро на Троєщину. У столиці також тривають будівельні роботи зі зведення лінії метрополітену на житловий масив Виноградар. Як виглядає інфраструктурний об’єкт у грудні, можна подивитися з висоти.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мер столиці Віталій Кличко відкрив проїзд новою ділянкою Великої Кільцевої дороги. Трасу капітально відремонтували від проспекту Маршала Рокоссовського до вулиці Богатирської з транспортною розв’язкою.

Нагадаємо, у столиці триває будівництво пішохідного мосту на Оболонь. Які роботи вже виконали можна подивитися на відео з висоти.

Читайте також, чому у Києві можуть змінити маршрути транспорту з лівого на правий береги.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Андрей

23 вересня 2022, 17:53

Не построят! Брехня!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися