У Києві можуть змінити маршрути з лівого на правий береги (СХЕМА)

Киян запросили до обговорення проєкту змін

Киянам пропонують обговорити реорганізацію двох маршрутів громадського транспорту у столиці. Про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Костянтин Усов, передають "Коментарі".

За його словами, у столиці пропонують скоротити маршрути №234 та №242. Зараз маршрут №242 курсує від станції метро "Лісова" до Індустріального мосту. Маршрут №234 прямує від станції метро "Почайна" до проспекту Навої, нагадав Усов. Замість них може з’явитися новий маршрут №229. Він прямуватиме від метро "Лісова" до вулиці Смілянської.

Такі зміни допоможуть оптимізувати курсування транспорту у Києві, вважають експерти Світового банку, зазначив заступник мера Києва. Він пояснив це тим, що маршрут №242 довозить мешканців лівого берега до Почайної, далі треба пересідати на інші види транспорту. А інший — №234 повністю дублює тролейбус №29.

Новий маршрут №229 доповнить тролейбус №29, охопить Лісовий та Північно-Броварський масиви та східну частину Воскресенки. Окрім того, новий маршрут дозволить проїхати від лівобережних районів Києва до Солом'янки і Чоколівки без пересадок. Він може стати другим маршрутом після тролейбусу №8, що заїжджає вглиб Чоколівки.

"Потенційно тролейбус №29 можна продовжити до Чоколівки та організувати маршрут тролейбусу №12 від Оболоні до Лісової", — додав Усов.

Це четверта пропозиція щодо реорганізації руху громадського транспорту у столиці. У Києві планують змінити маршрути №166 та №539. Маршрут №166 пропонують замінити на новий — №236, який рухатиметься до метро "Лукянівська" від Гостомельської площі.

Ще один новий маршрут №539к може з’явитися замість існуючого №539. Наразі автобуси курсують від вулиці Ракетної до центрального залізничного вокзалу Києві. Їх планують скоротити до станції метро "Дружби народів".

Тим часом столичній владі пропонують створити короткий трамвайний маршрут з Відрадного до станції метро "Берестейська".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що киянам пропонують обговорити проєкт реорганізації маршрутів у столиці. У Києві планують змінити маршрут №546. Зараз він курсує від вулиці Луценка (Теремки-2) через станцію метро "Виставковий центр" до "Дружби народів".

Нагадаємо, що столична влада закупить 137 нових тролейбусів та пів сотні вагонів метро за рахунок зовнішнього кредиту. Таке рішення підтримали депутати Київської міської ради. Гроші на оновлення громадського транспорту у Києві надасть у борг Європейський інвестиційний банк. За сто мільйонів євро планують оновити рухомий склад комунальних підприємств "Київський метрополітен" та "Київпастранс".

Джерело: https://t.me/usov_ua/250


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Сергій Тристан

26 січня 2022, 14:56

Вместо маршрутного автобуса 220 теперь просто автобус 22, что можно только приветствовать. Но почему он не доезжает до аэропорта Жуляны (Сикорского)? Регулярно проплачивают таксисты? А этот автобус мог бы и ночью ходить, с повышенным тарифом.

Владимир

20 грудня 2021, 08:45

А когда возобновится движение трамвая №33 и №32 на ДВРЗ? Планировалось до конца 2020-го, сейчас конец 2021, а воз и ныне там..... Что дальше?

Андрей

17 грудня 2021, 21:23

Ирина , у них есть деньги что то закупать? :))) От момента независимости, 2 раза в больших количествах закупалось, (когда убрали все старые автобусы с дверями гормошкой; и при евро 2012) остальное мелочь

Андрей

17 грудня 2021, 21:18

Андрей, а каким боком 12 троллейбус проходит через метро Васильковская?

Андрей

17 грудня 2021, 15:47

А куда девать нынешний 12 маршрут троллейбуса который курсирует между ЖД вокзалом и метро Васильковская?

Ирина

17 грудня 2021, 08:34

Почему не запускают городской транспорт вместо маршруток № 205 и № 220. Очень популярные и необходимые маршруты которые связывают Правый и Левый берег столицы. Складывается впечатление .что чиновники не заинтересованы в решении этой проблемы. Уж слишком денежные маршруты.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися