Київ придбає понад сотню нових тролейбусів і десятки вагонів метро

Що відомо про оновлення громадського транспорту у столиці

Столична влада закупить 137 нових тролейбусів та пів сотні вагонів метро коштом зовнішнього кредиту. Таке рішення підтримали депутати Київської міської ради, передають "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Гроші на оновлення громадського транспорту у Києві надасть у борг Європейський інвестиційний банк (ЄІБ). Перший заступник мера Києва Віталія Кличка Микола Поворозник повідомив, що залучені кошти спрямують на придбання міського електричного транспорту. За сто мільйонів євро планують оновити рухомий склад комунальних підприємств "Київський метрополітен" і "Київпастранс".

"Ці кошти підуть на придбання тролейбусів великої та особливо великої місткості, а саме: 65 тролейбусів довжиною понад 11,9 метра та 72 – довжиною понад 18,5 метра. Це буде транспорт низькопідлоговий, пристосований для всіх пасажирів, зокрема, осіб з інвалідністю", — розповів Поворозник.

Окрім тролейбусів придбають пів сотні нових вагонів метро. Вартість складає половину кредиту ЄІБ — пів сотні мільйонів євро. Нові вагони метро планують придбати для Святошинсько-Броварської лінії підземки.

За даними, оприлюдненими у системі ProZorro, комунальне підприємство "Київпастранс" оголосило тендер на закупівлю тролейбусів 29 листопада. Сума замовлення становить понад 1,6 мільярда гривень. Торги відбудуться на початку лютого 2022 року. Заявки від учасників приймають до 30 грудня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві невдовзі відкриють автомобільне сполучення новою ділянкою Великої Кільцевої дороги та транспортну розв’язку. Мер столиці Віталій Кличко заявив, що автосполучення ділянкою Окружної дороги на Оболонь відкриють від проспекту Маршала Рокоссовського до вулиці Богатирської після 20 грудня. Також буде відкрита естакада над вулицею Богатирською.

Нагадаємо, у столиці планували відкрити автомобільне сполучення на Подільському мосту до кінця року. Проте мер Києва Віталій Кличко назвав нову дату. Очільник столиці повідомив, що один зі з’їздів з Подільського мосту буде готовий лише навесні. Перший з’їзд мають відкрити на Русанівських садах.

Окрім того, у Києві завершують ремонт лінії швидкісного трамвая. Ремонтні роботи тривають на Індустріальному шляхопроводі. Через ремонт маршрут трамвая №1 змінив свою назву на №1К. На час ремонтних робіт він курсує від станції "Старовокзальна" до зупинки "Вулиця Зодчих".

Читайте також, як у Києві відкрили Respublika Park і дивіться відео, як виглядає один із найбільших торгових центрів у Європі з висоти.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися