У Києві стартував процес реорганізації маршрутів транспорту (СХЕМА)

Що пропонує змінити столична влада

Киянам пропонують обговорити проєкт реорганізації маршрутів у столиці. Про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Костянтин Усов, передають "Коментарі".

За його словами, у столиці пропонують змінити маршрут №546. Зараз він курсує від вулиці Луценка (Теремки-2) через станцію метро "Виставковий центр" до "Дружби Народів". Новий маршрут пропонують №184. Він має курсувати від вулиці Луценка через станції метро "Васильківська", "Дружби народів", "Печерська", а кінцева зупинка — станція метро "Арсенальна".

Зміни маршруту №546 пояснюють тим, що він дублює тролейбуси №12 та №45, покриває менше третини "Теремків-2" та робить "гак" через "ВДНГ", хоч і не доїжджає до центру Києва.

Новий маршрут №184 має забезпечити зв’язок між житловим комплексом "Республіка", однойменним торгівельно-розважальним центром, житловим масивом "Теремки-2", "Ліко-Град" та іншими ЖК на вулиці Вільямса та Максимовича з трьома лініями метро і центром Києва. Окрім того, новий маршрут створить транспортне сполучення між Голосієвом та Печерськом, який був втрачений зі скороченням маршруту №444.

"Цей маршрут можливо прискорити шляхом захисту делінеаторами на вулицях Вільямса, Максимовича та Васильківській. Потенційно після побудови тролейбусної лінії на вулиці Васильківській він може бути замінений на тролейбус", — розповів заступник мера Києва Костянтин Усов.

Він оприлюднив схему маршруту №546 та нового №184, який пропонує столична влада киянам.

Окрім того, столичній владі пропонують створити короткий трамвайний маршрут з Відрадного до станції метро "Берестейська". Про це йдеться у петиції, оприлюдненій на сайті КМДА.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столична влада закупить 137 нових тролейбусів та пів сотні вагонів метро за рахунок зовнішнього кредиту. Таке рішення підтримали депутати Київської міської ради. Гроші на оновлення громадського транспорту у Києві надасть у борг Європейський інвестиційний банк. За сто мільйонів євро планують оновити рухомий склад комунальних підприємств "Київський метрополітен" та "Київпастранс".

Нагадаємо, у Києві завершують ремонт лінії швидкісного трамвая. Ремонтні роботи тривають на Індустріальному шляхопроводі. Через ремонт маршрут трамвая №1 змінив свою назву на №1К. На час ремонтних робіт він курсує від станції "Старовокзальна" до зупинки "Вулиця Зодчих".

Читайте також, як у Києві відкрили Respublika Park та дивіться відео, як виглядає один з найбільших торгових центрів в Європі з висоти.

Джерело: https://t.me/usov_ua/240


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися