У Києві може з’явитися новий трамвайний маршрут

Що відомо про попит на транспорт від киян

Столичній владі пропонують створити короткий трамвайний маршрут з Відрадного до станції метро "Берестейська". Про йдеться у петиції, оприлюдненій на сайті Київської міської державної адміністрації (КМДА), передають "Коментарі".

Автором петиції до столичної влади є доцент кафедри національної економіки та публічного управління в КНЕУ та член громадської ради при Солом’янській райдержадміністрації Антон Осьмак. На його думку, одним із ключових елементів транспортної інфраструктури Відрадного є трамвайне сполучення маршрутів №14 та №15. Однак вони потерпають від постійних транспортних колапсів на Подолі та в районі Дмитрівської вулиці.

"По Відрадному цей маршрут має виділену лінію та здебільшого не страждає від інших транспортних засобів. Крім того, в аварійному стані знаходиться шляхопровід на перетині Дегтярівська — проспект Перемоги, який у випадку постановки на ремонт тимчасово виключить ці трамвайні маршрути з експлуатації", — зазначив автор петиції.

Населення Відрадного зростає за рахунок забудов та наближається до 100 тисяч мешканців, аргументує громадський активіст. Для ефективного транспортного сполучення Відрадного та безперебійного і зручного доступу мешканців до метро автор петиції пропонує створити короткий маршрут трамваю з проспекту Відрадний до станції метро "Берестейська".

"Як можливий альтернативний варіант — пропонується включення в план оновлення трамвайного парку міста — закупівлю трамваїв, які працюють у двосторонньому режимі та організація розворотного тупику для пропонованого маршруту на базі існуючої інфраструктури", — йдеться в документі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столична влада закупить 137 нових тролейбусів та пів сотні вагонів метро за рахунок зовнішнього кредиту. Таке рішення підтримали депутати Київської міської ради. Гроші на оновлення громадського транспорту у Києві надасть у борг Європейський інвестиційний банк. За сто мільйонів євро планують оновити рухомий склад комунальних підприємств "Київський метрополітен" та "Київпастранс".

Нагадаємо, у Києві завершують ремонт лінії швидкісного трамвая. Ремонтні роботи тривають на Індустріальному шляхопроводі. Через ремонт маршрут трамвая №1 змінив свою назву на №1К. На час ремонтних робіт він курсує від станції "Старовокзальна" до зупинки "Вулиця Зодчих".

Читайте також, як у Києві відкрили Respublika Park та дивіться відео, як виглядає один з найбільших торгових центрів в Європі з висоти.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися