У Києві планують змінити рух ще двох маршруток (СХЕМИ)

У яких районах та зупинках можуть бути зміни

Киянам пропонують обговорити реорганізацію ще двох маршрутів громадського транспорту у столиці. Про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Костянтин Усов, передають "Коментарі".

За його словами, у столиці пропонують змінити маршрути №166 та №539. Маршрут №166 курсує від вулиці Туполєва до станції метро "Лук’янівська". Його пропонують замінити на новий — №236, який рухатиметься до метро "Лукянівська" від Гостомельської площі. Серед аргументів — маршрут №166 дублює тролейбуси №16 і частково №23. Окрім того, ним не можна дістатися до нових житлових та торгівельно-розважальних комплексів вздовж проспекту Палладіна біля Гостомельської площі, зазначив заступник мера Києва.

Він повідомив, що новий маршрут №236 дозволить без пересадок доїжджати від Лук’янівки до житлових комплексів Welcome Home, "Арт Квартал Співоче", а також до торгових центрів Lavina Mall та Novus на Гостомельській площі.

"За наявності достатнього попиту замість цього маршруту можна продовжити тролейбуси №16 та №23. При цьому не потрібно будувати контактну мережу — достатньо використати тролейбуси з автономним ходом, які мерія планує закупити до кінця 2022 року", — розповів Усов.

Оприлюднена й схема маршруту №166 та нового №236, який пропонує столична влада киянам.

Ще один новий маршрут №539к може з’явитися замість існуючого №539. Наразі автобуси курсують від вулиці Ракетної до центрального залізничного вокзалу Києві. Їх планують скоротити до станції метро "Дружби народів". Такі плани обумовлені тим, що існуючий маршрут №539 зараз більш ніж на 50% дублює тролейбус №12 та автобус №20, мотивував Усов. Окрім того, маршрут втрачає час в заторах на вулицях Антоновича, Саксаганського, Жилянській, Великій Васильківській.

Новий маршрут №539к дозволить мешканцям житлових комплексів на Багриновій горі та проспекті Науки швидше доїзджати до двох ліній метро, вважають у мерії Києва. Також планується, що стануть коротші інтервали і автобуси ходитимуть частіше.

"Потенційно цей маршрут можна пустити до вулиці Грабовського та по Стратегічному шосе. До станції метро "Вокзальна" за рекомендаціями Світового банку можна в майбутньому продовжити маршрут автобусу №20", — прокоментував профільний заступник мера Києва.

Тим часом столичній владі пропонують створити короткий трамвайний маршрут з Відрадного до станції метро "Берестейська".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що киянам пропонують обговорити проєкт реорганізації маршрутів у столиці. У Києві планують змінити маршрут №546. Зараз він курсує від вулиці Луценка (Теремки-2) через станцію метро "Виставковий центр" до "Дружби народів".

Нагадаємо, що столична влада закупить 137 нових тролейбусів та пів сотні вагонів метро за рахунок зовнішнього кредиту. Таке рішення підтримали депутати Київської міської ради. Гроші на оновлення громадського транспорту у Києві надасть у борг Європейський інвестиційний банк. За сто мільйонів євро планують оновити рухомий склад комунальних підприємств "Київський метрополітен" та "Київпастранс".

Читайте також, як у Києві відкрили Respublika Park та дивіться відео, як виглядає один з найбільших торгових центрів в Європі з висоти.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися