На Київщині анонсували закриття підприємств: у чому причина

Припинити діяльність суб'єктів господарювання вимагатиме через суд Державна екологічна інспекція України

У Києві Державна екологічна інспекція України (ДЕІ) готує позовні заяви до суду з вимогами припинити діяльність 13 підприємств, які займаються поводженням з медичними відходами на Київщині. Про це розповів голова ДЕІ Андрій Мальований, інформують "Коментарі".

За словами голови Держекоінспекції Андрія Мальованого, у Київській області провели позапланові перевірки підприємств, які займаються медичними відходами. На 13 таких об’єктах регіону виявили порушення. Загалом перевірили 26 таких підприємств. Щодо 13 з них наразі готуються матеріали для позовів до суду щодо їх закриття. Ще вісьмом підприємствам анульовано ліцензії, поінформував голова ДЕІ.

У Держекоінспекції також повідомили, що загалом позапланові перевірки проводяться на 65 підприємствах України, які займаються медичними відходами. З 1 липня перевірки розпочнуть на території Одеської області. У цьому регіоні перевірять п’ять таких об’єктів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у поверхневих водах річкового басейну Дніпра виявили 161 забруднювач, серед яких — ртуть, гербіцид атразин, кадмій та нікель.

За даними аудиту виконання державної програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро, показники якості води значно погіршуються. Останні дослідження виявили значні перевищення вмісту сільськогосподарських отрутохімікатів, фармацевтичних засобів і речовин, які використовуються в парфумерії.

Нагадаємо, у воді в Київському водосховищі перевищені показники споживання кисню, що спровокувало масову загибель риби у водоймі.

Масова загибель риби зафіксована в Київському морі біля села Нові Петрівці. Там екологи відібрали проби води, щоб встановити причину мору риби і визначити вміст забруднюючих речовин. Перевіряли якість води з річки Дніпро по 12 показниках. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися