У Київській області подорожчали продукти: названі нові ціни

Стало відомо, на скільки за місяць в Київській області стали дорожче продукти харчування

У період з першого місяця літа по липень в Київській області подорожчали продукти. Деякі позиції зростання цін практично не торкнувся, а ось на деяких він виявився дуже навіть помітним.

За даними Держстату України, найбільше за місяць зросла в ціні куряче філе. У червні кілограм цього продукту коштував би покупцеві в 107 гривень, а зараз - в 112 грн / кг. Далі йде морква. Минулого місяця кілограм цього овочу склав би в ціні 15,30 грн, а сьогоднішня його ціна - 18,43 грн / кг. Зі 117 до 120 грн / кг подорожчали та ковбасні вироби. Практично на дві гривні за один кілограм стали дорожче курячі тушки та сири. На 1,40 подорожчав в Київській області та цибулю. Тепер його ціна становить 11,40. До слова, ще в грудні кілограм цибулі коштував 4,33 грн.

Також є категорія продуктів, яка практично не змінилася в ціні за місяць. До таких відноситься хліб, який подорожчав від 5 до 30 копійок в залежності від виду. Мінімальні зміни відбулися у вартості борошна, макаронних виробів і круп. Туди ж можна віднести молочні продукти та заморожену рибу.

Є й позиції, які стали дешевше в період з червня по липень. Найбільше подешевшав буряк. Раніше його вартість становила 17,29 грн за кілограм, а зараз 12,95 грн / кг. На гривню подешевшала білокачанна капуста. На сьогодні її ціна - 7,50 грн / кг. Картопля також впав в ціні майже на одну гривню. Сьогоднішня його вартість за кілограм - 12,63 грн.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" повідомляв читачам про те, що продавці з Київської області розкрили кілька секретів, як правильно вибирати кавун. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання інформувало про те, що в Київській області виявили небезпечний польський сир. Експерти знайшли в ньому речовину, яка не розщеплюється в шлунково-кишковому тракті людини.

Джерело: http://www.ukrstat.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися