У Київській області виявили небезпечний польський сир

Експерти звернули увагу на одну з добавок у м'якому сирі

У місті Вишневе, що на Київщині, в ході перевірки в одному з сирів виявили небезпечну добавку. Про це повідомляється у пресцентрі Держпродспоживслужби України.

За інформацією джерела, в одному з м'яких сирів, привезеному з Польщі для продажу, експерти виявили добавку Е 410. Ця речовина є несанкціонованою в нашій країні.

Добавка Е 410 (загущувач, стабілізатор, желеутворювальний агент) - це камедь ріжкового дерева. Цей матеріал не розщеплюється в шлунково-кишковому тракті людини. Виводиться в непереробленому вигляді з організму. Під час охолодження камедь сприяє уповільненню утворення кристалів льоду, роблячи структурований гель.

Такий стабілізатор найчастіше використовують для приготування морозива, соусів, плавлених сирів, десертів, а також у хлібопекарській промисловості.

У Держпродспоживслужбі України попередили операторів ринку про те, що продукти, якість яких не відповідає нормі, або небезпечні продукти слід негайно вилучати з обігу. Крім того, протягом двох робочих днів потрібно оповістити певні інстанції про ситуацію.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що в Київській області виростили найбільшу лохину. Експерти з Національного реєстру рекордів України зафіксували, що розмір ягоди справді є гігантським. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що в Чорнобильській зоні ловлять збирачів чорниці. У таких ягодах рівні вмісту радіоактивних речовин перевищені в кілька разів. Детальніше читайте на нашому сайті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


КМ

6 серпня 2021, 15:43

Так почему вы не написали название сыра Польского? Е410 добааляют в колбасы в Украине. Если пишите статьи,то пишите разумные,конкретные,а не всякую билибирду. Вы своей писаниной отравляете мозг людям.

Нат

6 серпня 2021, 14:56

Може Ви переплутали назву? Ця добавка дозволена як в Україні так і у Європі, вона зараз є майже у всьому морозиві, яке в нас виробляється та продається.

Этель

6 серпня 2021, 09:50

Валентина, это журналюги поставляют отраву... для мозга

Этель

6 серпня 2021, 09:48

Вы там рехнулись что ли? Чем вы людей пугает? Опасный блин... Это одна из самых безобидных добавок. Не стыдно на людской панике зарабатывать? Ведь многие не знают правды. Я офигеваю как вы умудряетесь факт преподнести и повернуть в нужные вам выводы(((( Ганьба!!!!

Валентина

6 серпня 2021, 07:10

Странно. Эвропа вам отраву подкидывает?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися