Новий рекорд: у Київській області виростили гігантську лохину (ФОТО, ВІДЕО)

Серед ягід це перше зафіксоване досягнення в Україні

У селі Хмільна, що в Бучацькому районі області, фермери встановили новий рекорд України, виростивши величезну лохину. Про це повідомляється в сюжеті інформаційного випуску "Факти" на ICTV.

Лохину рекордного розміру виростили на одному з органічних підприємств. Розмір ягоди становить 3,5 см, що робить її по правді гігантської. Для порівняння, в середньому розмір лохини дорівнює приблизно 1,7-2 см. Відзначається, що досягти такого результату не використовуючи стимулятори росту і хімікати.

picture

Власник господарства розповів, що вирощує лохину ще з 2016 року, але зафіксувати розміри ягоди на рівні рекорду України зважився тільки в цьому році.

На ферму прибули експерти Національного реєстру рекордів України. Головним їх умовою є збір ягоди для показу виключно в їх присутності. Потім відбувається завмер. За результатами, вага однієї ягоди лохини склав 9 грамів, а діаметр - 3,5 см, що є рекордом в країні на сьогодні.

Експерти підкреслили, що в реєстрі рекордів України вже була найбільша капуста, найбільша цибуля, а ось серед ягід це було першим зафіксованим досягненням.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що в Чорнобильській зоні ловлять збирачів чорниці. Житель одного з областей збирав дикі ягоди в місцевості з підвищеним рівнем радіаційного забруднення.

Також видання повідомляло про те, що у Києві можуть перестати продавати сигарети та алкоголь в супермаркетах. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


MaD-TuX

5 серпня 2021, 00:31

Ура, нам не нужны кредиты мвф

Вплентина

4 серпня 2021, 11:38

Я теж хотіла б придбати. Не тільки велику, а які куди продаються.

Юрченко Микола Свиридович

4 серпня 2021, 10:23

Це чудово ,що в Україні вирощують лохіну такого гіганта.Хочеться запитати у пана Олега Науменка ,чи можливо у його господарстві придбати сажанці цього сорту лохіни. Якщо можливо пршу повідомити [email protected] ,або на Вайбер 380672593227.Зараня вдячний. З повагою М.Юрченко м.Бровари, Київської області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися