У Києві подорожчали продукти: названі нові ціни

Стало відомо, на скільки за місяць у Київській області стали дорожчими продукти харчування

У столиці значно подорожчали деякі харчові продукти. Про це і про нові ціни розповіли у пресслужбі Держстату.

Так, за місяць у Києві найбільше підвищилися в ціні м'які сири. Нова ціна за кілограм сиру становить 141,13 грн, що практично на п'ять гривень більше, ніж за місяць до цього. Слідом за сиром подорожчала сметана. Один кілограм в середньому обійдеться покупцеві у 75,25. Зазначимо, що місяцем раніше цінник на 1 кг сметани був 71,35.

Приблизно на дві гривні подорожчав кілограм курячого філе, а також варені ковбаси першого сорту. М'ясо тепер обійдеться в 110,92 грн за 1 кг, а ковбаси — у 113,55 грн/кг.

З овочів значно змінилася ціна на моркву. Раніше кілограм коштував 17,70 грн, а зараз ціна зросла до 21,77, тобто на чотири гривні. Також відбулися зміни в ціні на буряк. Овоч подешевшав відразу на 3 гривні. Тепер один кілограм обійдеться в 17,70 гривень. Подешевшала разом з буряком і картопля. Ціни змінилася практично на 1,50 і тепер овоч обійдеться в 14,60 грн/кг. Решта овочі та фрукти змінилися в ціні незначно.

Варто відзначити, що не тільки овочі за останній місяць подешевшали. Наприклад, ціна на морожену рибу раніше становила 93,33 грн/кг, а зараз - 89,71 грн/кг. Також на 50 копійок подешевшала свинина. Зараз кілограм м'яса обійдеться у 130,60 грн.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що в Києві в популярному енергетику знайшли небезпечну добавку. Вся лінійка напоїв була знята з продажу. У компанії відреагували на цю подію. Подробиці читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що в Києві вилучили 200 тисяч українських акцизних марок з Гонконгу. Про нелегальний вантаж київських митників попередив Департамент боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Державної митної служби.

Джерело: http://www.ukrstat.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися