У Києві будуть вчити економити гроші на комуналці

Департамент житлово-комунальної інфраструктури КМДА планує через тиждень у всіх районах столиці провести інформаційні семінари, в яких візьмуть участь представники ОСББ та ЖБК. Їм розкажуть про те, які енергоефективні заходи потрібно проводити в кожному будинку для того, щоб заощадити кошти на оплаті за комунальні послуги.

Начальник управління розвитку житлово-комунальної інфраструктури Департаменту ДЖКІ Віра Радченко зазначила, що на семінарах піде мова про програми енергомодернізації столичних будинків, тому що в них бере участь багато новачків, які не знають, як правильно формувати заявки на участь у міських програмах, на що звертати увагу.

За словами Радченка, нові люди не мають контактів організацій, які можуть безплатній основі проконсультувати й допомогти оформити заявки. У зв'язку з цим співробітники департаменту з представниками КМЕП (Київська мережа енергоефективних компетенцій) виїжджатимуть в райони й проводити навчальні семінари.

"У КМЕП працюють консультанти, які допомагають на безоплатній основі дізнатися, які енергоефективні заходи потрібно проводити в кожному конкретному будинку для того, щоб отримати найбільшу економію енергоресурсів і заощадити чим більше коштів на оплаті за комунальні послуги", - пояснила начальник управління Департаменту.

Нагадаємо, що в столиці на 40% може зрости ціна на опалення і гарячу воду.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що в столиці створять нову комунальну установу під назвою" Фонд модернізації та розвитку житлового фонду міста Києва ".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися