Посилення карантину: які пільги отримає бізнес у Києві

На яку допомогу розраховувати столичним підприємцям

У Києві підтримають представників малого та середнього бізнесу в разі впровадження "червоної" зони карантину. Про це за підсумками засідання комісії з надзвичайних ситуацій під час брифінгу розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Харченко, передають "Коментарі".

За його словами, у Києві продовжили пільги для підприємців, запроваджені торік. Він нагадав, що у 2020 році столична влада вирішила, що ці пільги будуть чинними безстроково до завершення пандемії коронавірусу навіть за умов самих м’яких карантинних обмежень.

"Ми фактично скасували орендну плату за комунальне майно для тих суб’єктів, які не можуть проводити свою господарську діяльність у період карантинних обмежень. Будь-який суб’єкт господарської діяльності, який орендує будь-яке приміщення комунальної форми власності, може звернутися з заявою про те, що він у зв’язку з карантином не може здійснювати діяльність, і він взагалі не буде сплачувати будь-яку орендну плату. Формально – одну гривню", — розповідає заступник голови КМДА.

Якщо підприємці дотримуються усіх карантинних вимог, у них увесь персонал вакцинований та він працює, автоматично застосовується 50% знижка на оренду, зазначив Харченко. Також у Києві на період карантину розмір пайової участі для власників майданчиків для харчування біля ресторанів становить одну гривню, а для власників об’єктів сезонної та пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі діє 50% знижка. Пільги мають й представники рекламного бізнесу — 50% знижки на розміщення реклами на комунальному транспорті та зовнішньої реклами.

У цьому році у Києві також збільшили бюджет на компенсацію відсотків за кредитами підприємцям із 7 до 50 мільйонів гривень. Недоотримання бюджету столиці з квітня минулого року через введені пільги становило близько 420 мільйонів гривень.

Нагадаємо, столична влада визначилась з додатковими карантинними обмеженнями в разі потрапляння Києва до "червоної" зони небезпеки розповсюдження коронавірусу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися