Новий житловий комплекс збудують у Святошинському районі

Депутати КМДА оголосять конкурс для пошуку інвестора, який збудує багатоповерхівку замість об'єкта "Київпастранс"

За адресою вул. Краснова 25 у Києві розташована ділянка площею 3 га, яка сім років фактично не використовувалась за призначенням. Вона належить КП "Київпастранс", а саме – автопарку №8, як вказано у детальному плані території. 

Комунальне підприємство не планує надалі щось робити з майданчиком. Станом на сьогодні там розташовано споруди різного призначення, які мають загальну площу 13 тис. кв. м. 

Інвестор, який виграє конкурс КМДА, очистить територію і матиме право звести там багатофункціональний житловий комплекс. Однак, акцентує Департамент економіки, це стане можливим лише після того, як бюджет міста отримає відшкодування вартості зруйнованих споруд.

Видання "Коментарі" аналізувало вартість житла у Києві, використовуючи дані українського фінансового порталу та закордонної аналітики. З'ясувалось, що за середньо вартістю квадратного метра столиця перемагає ціни Болгарії і Боснії та Герцеговини. Святошинський район перебуває на шостому місці за ціною квадратного метра житла – біля 28,5 тис. грн. або 921 євро. Щоб заробити на квартиру площею 70 кв. м пересічному українцю знадобиться збирати річну заробітну плату протягом 15 років.

Більше дізнатись про особливості цін на київську нерухомість можна за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Ната

5 грудня 2021, 06:56

Действительно зачем на автопарк и общественный транспорт, городу нужен очередной ЖК без инфраструктуры.

Ирина

4 грудня 2021, 20:31

Классно, наверное, жить около железной дороги. Комплекс будет элитный донельзя. Хорошо хоть самолёты сейчас не строят и не тестируют двигатели

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися