Київ очолив рейтинг лідерів за сплатою туристичного збору в Україні

У список лідерів також увійшли чотири області

Київ очолив рейтинг платників податків у сфері туризму, в якій Україна торік отримала рекорді 244 мільйонів гривень туристичного збору. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Державного агентства розвитку туризму (ДАРТ) України.

За даними статистики відомства, попри пандемію в Україні поступово відновлюють доходи від туризму. Зокрема, за 2021 рік туристичний збір зріс на майже 87% у порівнянні з цифрами 2020 року. Так, у 2021 році Україна отримала рекорді 244 мільйонів гривень туристичного збору, а у 2020-му — лише 130,6 мільйона гривень.

Рейтинг лідерів за сумою сплати туристичного збору у 2021 році очолила столиця України. До ТОП-5 також увійшли чотири регіони. Київ поповнив державний бюджет на 68 мільйонів гривень. Це на 137% більше, ніж у 2020 році.

На другому місці у рейтингу за сплатою туристичного збору знаходиться Одеська область із сумою у 26,8 мільйона гривень. Третє місце посіла Львівська область з 23 мільйонами гривень. Київська та Закарпатська області — на четвертому та п’ятому місці рейтингу із сумами у 15,3 та 11,7 мільйонами гривень туристичного збору відповідно.

За словами очільниці Державного агентства розвитку туризму України Мар'яни Олеськів, зараз очікують від парламенту ухвали законопроєкту "Про туризм". Документом планують встановити системні принципи у роботі туристичної галузі.

"Законопроєкт стосується і туристичного збору, яким мають бути наповнені цільові туристичні фонди громад. Кошти повинні використовуватись виключно для реалізації стратегії розвитку туризму", — прокоментувала керівниця ДАРТ. 

У відомстві додали, що з 244 мільйонів гривень туристичного збору торік юридичні особи сплатили 154 мільйонів гривень, а решта — податки фізичних осіб-підприємців.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що авіакомпанія "Азур Ейр Україна" (Azur Air Ukraine) почне виконувати регулярні рейси з Києва до низки країн Європейського Союзу. Деталі про нові маршрути до іноземних курортів і на острови — у нашому матеріалі.

Нагадаємо, у Київській області можна поринути у світ крафтового сиру за кількома захопливими гастрономічними туристичними маршрутами. У регіоні можна відвідати дивовижні локації, де виготовляють найякісніші натуральні сири з козиного та коров’ячого молока. На козиних фермах цікаво подивитись на тваринок, поринути у деталі справи сироварів і скуштувати найсмачніші сири.  

Читайте також, що під Києвом відкрили неймовірний парк для зимового відпочинку та розваг

Читайте также