Скільки кияни хочуть заробляти, що комфортно жити – опитування

Мешканці столиці визначили щомісячну планку 35 000 грн.

Міське населення України вважає 25 тисяч гривень в місяць достатньою сумою для комфортного життя. Про це свідчать дані опитування дослідницької компанії Gradus Research.

Найбільші матеріальні претензії  у людей середнього віку (35-54 роки) – 30 тисяч гривень, а найменші — у наймолодших (18-24) та найстарших (55-60) респондентів – їх влаштує щомісячний дохід у 20 тисяч.

Очікувано, що найбільше грошей потрібно для комфортного життя у Києві — мешканці столиці визначили щомісячну планку 35 000 грн.

Рівень життя – це інструмент порівняння. Показники можуть включати такі речі, як рівень багатства, комфорт, товари та предмети першої необхідності, які доступні людям різних соціально-економічних класів у цих областях. Рівень життя вимірюється речами, які легко піддаються кількісній оцінці, такими як дохід, можливості працевлаштування, вартість товарів і послуг, а також бідність. Також враховуються такі фактори, як очікувана тривалість життя , рівень інфляції або кількість днів оплачуваної відпустки, які люди отримують щороку.

Інші фактори, які зазвичай пов'язані з рівнем життя, включають:

Класова диспропорція

Рівень бідності

Якість і доступність житла

Робочий час необхідний для придбання товарів першої необхідності

Валовий внутрішній продукт (ВВП)

Доступний доступ до якісної медичної допомоги

Якість і доступність освіти

Частота захворювання

Інфраструктура

Національне економічне зростання

Економічна та політична стабільність

Політична та релігійна свобода

Якість навколишнього середовища

Клімат

Безпека

Одним із показників рівня життя є індекс людського розвитку (ІЛР), який використовується Організацією Об’єднаних Націй з 1990 р. Він враховує очікувану тривалість життя при народженні, рівень грамотності дорослих і ВВП на душу населення для вимірювання рівня розвитку країни. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися