У Київській області оголосили аукціони на сотні гектарів землі

Подробиці розповіли в облдержадміністрації

Київська область увійшла в п’ятірку лідерів серед регіонів за стартовою вартістю виставлених на аукціони земельних ділянок с сільськогосподарського призначення. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної державної адміністрації.

Наразі у Київській області оголосили 255 аукціонів із оренди та продажу земель сільськогосподарського призначення. Загальна площа таких земельних ділянок становить 652 гектари. Прогнозують, що дохід від вказаних аукціонів складе 11,6 мільйонів гривень. Стартова ціна за цими земельними лотами показує зростання в 1,6 разів.

У ТОП-5 регіонів за стартовою вартістю виставлених земельних ділянок сільськогосподарського призначення увійшли Київська, Закарпатська, Одеська, Херсонська та Львівська області. Вже декілька місяців поспіль 73% усіх аукціонів припадає на лоти з оренди та продажу саме сільськогосподарської землі. Загалом у системі на сьогодні оголошено 3028 таких аукціонів, які охоплюють понад 21 тисячу гектарів.

Середнє зростання ціни на торгах за сільськогосподарськими землями по Україні становить 390%. Загальна вартість усіх лотів із оренди такої землі — понад 40 мільйонів гривень, її продажу — понад 260 мільйонів гривень. Під забороною купівлі-продажу залишаються земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності.

Нагадаємо, у Київській області під час спецоперації затримали учасників організованого злочинного угруповання, які спеціалізувались на масштабних оборудках із землею лісового фонду. За такою схемою шахраї вивели з державної власності понад 100 гектарів лісових угідь на території Київської області. Збитки оцінюють у понад мільярд гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що від столичної влади через суд вимагають розірвати договір оренди та повернути громаді земельну ділянку у Солом’янському районі Києва. У прокуратурі вважають, що земельну ділянку площею майже сім тисяч квадратних метри Київська міська рада незаконно віддала в оренду для будівництва житлових будинків із нежитловими приміщеннями. Вартість цієї ділянки землі по вулиці Людмили Проценко оцінюють у 20 мільйонів гривень. Окрім того, у Києві вимагають повернути громаді землю водного фонду біля метро "Видубичі" площею майже шість гектарів.

Читайте також, що у власність держави повернули земельні ділянки заповідного фонду на території Біличанського лісу.  



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися