На Київщині повернули землю Біличанського лісу у держвласність

Подробиці розповіли у прокуратурі

У державну власність повернули незаконно передані у приватну власність земельні ділянки заповідного фонду на території Біличанського лісу. Про це повідомила Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

За даними відомства, відповідне рішення ухвалив суд за позовами Спеціалізованої екологічної прокуратури Київської області. Встановлено, що Коцюбинська селищна рада передала у приватну власність фізичним особам землю лісового фонду площею 0,25 гектарів. Це зробили за відсутності дозволу Кабінету міністрів України.

Документи на право приватної власності на дві земельні ділянки на території Біличанського лісу визнали недійсними. Землю, що входить до складу об’єкта природно-заповідного фонду Національного природного парку "Голосіївський" повернули у власність держави.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у лісовій частині Національного комплексу "Експоцентр Україна" ("ВДНГ") площею понад 14 гектарів до кінця року триватиме планова санітарна рубка дерев. Тут ліквідують дерева вражені бактеріальним раком стовбура та скелетних гілок, стовбуровими шкідниками або гнилизною різного ступеня.

Нагадаємо, у Київській області місцеві громади обурені планами вирубки лісу заради будівництва Великої окружної дороги.

Читайте також, чому під Києвом заради забудови знищили ліс.

Джерело: https://t.me/press_kobl/652


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися