Під Києвом заради забудови знищили ліс: що сталося (ФОТО)

Оприлюднені світлини повалених дерев

На Бориспільській трасі знищили тисячі дерев у лісі поблизу селища Проліски. Про це повідомив депутат Київської обласної ради Володимир Горковенко, передають "Коментарі".

За його словами, на території лісу площею двадцять гектарів планують збудувати летовище. Забудовником є підприємство "Нова пошта". Це летовище готують для нової послуги компанії. Підприємство планує доставляти відправлення безпілотними літаючими апаратами. Саме для безпілотників будують летовище та через це знищили ліс, стверджує, Горковенко.

"Наскільки мені відомо, дозвіл на вирубку лісу ніхто не давав. Жодної копійки компенсації за зрізані дерева громада не отримала. Хоча, "Нова пошта" може заперечити!" — заявив депутат Київської обласної ради.

Він оприлюднив світлини з місця вирубки дерев із дописом, що тепер тут тисячі пеньків. У компанії "Нова пошта" на цю інформацію вже відреагували. У коментарях до посту Горковенко представник "Нової пошти" Андрій Волошко підтвердив, що ця ділянка дійсно під будівництво летовища.

"Зелені насадження прибираються тільки згідно з чинним законодавством та виключно під необхідну забудову. Вартість насаджень повністю сплачена в бюджет. Додатково, Нова пошта організує висадку нових ділянок лісу разом з профільними установами", — прокоментував представник "Нової пошти".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що влада Києва почне перемовини з викупу землі для парку "Микільська Слобідка", проте врятувати берег Дніпра від забудови буде важко. Депутати Київської міської ради заслухали громадську активістку Марію Близнюк, яка закликала столичну владу запобігти зведенню на березі Дніпра трьох 25-поверхових житлових комплексів. У мерії Києва проголосували за плани викупити землю на вулиці Микільсько-Слобідській, 7-9 для облаштування парку на площі майже 1,5 гектари.

Напередодні засідання Київської міської ради мер столиці Віталій Кличко підписав розпорядження скоротити фінансування будівництва парку "Микільська Слобідка" на понад 150,7 мільйона гривень. З цих коштів майже 130 мільйонів гривень направлять на благоустрій. 

Читайте також, що у Київській області місцеві громади обурені планами вирубки лісу заради будівництва Великої окружної дороги.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Еніна

3 грудня 2021, 10:36

Жиди воруют через подставных?

Николай

2 грудня 2021, 18:21

И шо это за дроны такие, что надо было вырубать 20 гектаров леса. Где то на...ют не пойму где.

Арина

2 грудня 2021, 14:58

жуткие вещи делают люди не задумываясь что их ждёт и потомство без деревьев и чистой воды. чтоб тем кто делает такие проекты не жилось спокойно- как тем птицам и животным у которых они отнимают дом -лес или водоём!

Арина

2 грудня 2021, 14:57

Серый, да вы правы

Коля

1 грудня 2021, 21:17

Кличко - кондом дырявый

Фата Моргана

1 грудня 2021, 17:24

Серый, они ничего не чувствуют это тупорылая масса без чувств люди которые уничтожают лес мозгов и чувств не имеют пиздушние люди

Серый

1 грудня 2021, 17:02

Интересно, а что, нет мест , где построить аэродром,свободных от лесных участков? Или это патологическая ненависть к деревьям? А что чувствуют эти рубаки,уничтожая живое? Бабло,как всегда, побеждает. Пяток лет и эта вся орда превратит Киев и область в бетонную полупустыню. А ведь когда то наш Киев один из самых зеленых в Европе....

Фата Моргана

1 грудня 2021, 16:52

В мире животных не нажрутся скоро от леса ничего не останется столько пустырей и заброшенных мест нет все под нож а потом поздыхают и ничего с собой не возьмут

Андрей

1 грудня 2021, 14:46

Україна це дно!

Георгий

1 грудня 2021, 13:18

Вот интересно, есть ли на территории этой страны которая называется Украина, народ? Или люди, или кто там как назвать? Неужели одни цыгане? Когда будет сказано решительное НЕТ ежедневно творящемуся беспределу ,на территории нашей страны в течение последнего десятилетия!!!

Киевлянин

30 листопада 2021, 18:40

Хорошая палка для Ханука.

Киевлянин

30 листопада 2021, 18:37

Красота....Ляпота...Все хорошо..уверенно идем ко дну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися