У лісі на "ВДНГ" вирубують дерева: подробиці

Рубку проводитимуть на території понад 14 гектарів

У лісовій частині Національного комплексу "Експоцентр Україна" ("ВДНГ") площею понад 14 гектарів до кінця року проводять планову санітарну рубку дерев. Про це повідомили у "ВДНГ", передають "Коментарі".

За даними закладу, ліквідують дерева вражені бактеріальним раком стовбура та скелетних гілок, стовбуровими шкідниками або гнилизною різного ступеня. Дозвіл на санітарну рубку дерев на території "ВДНГ" отримали згідно з лісорубним квитком від 5 лютого 2021 року.

Померлі дерева небезпечні, тому їх ліквідацію проводять на законних підставах двічі на рік. У Національному комплексі "Експоцентр Україна" зазначили, що на рекреаційних лісопаркових територіях сухі дерева часто падають у вітряну погоду. Під час вирубки дерев особливу увагу приділяють популярним для відвідувачів ділянкам.

Завдяки санітарним мірам у парку також знищують осередки розмноження шкідників та хвороб. Це допомагає вберегти від зараження здорові дерева. Вирубка померлих дерев покращує стан лісу та робить прогулянки парком більш безпечними, підсумували у "ВДНГ".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві висаджують дерева, кущі та квіти на різних локаціях жилих масивів. На Березняках місцеві мешканці за сприяння столичних комунальників висадили кілька саджанців катальп. Працювали над озелененням території на березі озеру Тельбін кілька днів. Після закінчення робіт територію називають унікальним катальповим гаєм

Нагадаємо, у Святошинському районі Києва висадили зелену огорожу, яка захищатиме киян природним фільтром від пилу та транспортних викидів.

Читайте також, що у Київській області місцеві громади обурені планами вирубки лісу заради будівництва Великої окружної дороги.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися