У Києві висадили катальпи, ясені та тисячі тюльпанів (ФОТО)

У столиці тривають роботи з озеленення територій

У Києві висаджують дерева, кущі та квіти на різних локаціях жилих масивів, зокрема — на Березняках. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію комунального підприємства по Управлінню зеленими насадженнями Дніпровського району та громадських активістів.

На Березняках місцеві мешканці за сприяння столичних комунальників висадили кілька саджанців катальп. Працювали над озелененням території на березі озеру Тельбін кілька днів. Після закінчення робіт територію вже називають унікальним катальповим гаєм. Влітку дерева подарують киянам позитивний настрій від затінку та неймовірного аромату. Світлини, як висаджували катальпи, оприлюднили у спільноті "Наш дім — Березняки".

Окрім того, у Дніпровському районі Києва триває висадка дерев. Ще 18 крупномірних ясенів висадили столичні комунальники по проспекту Соборності. Загалом у районі висадили вже 41 дерево цієї породи. Киянам також обіцяють, що навесні тисячі тюльпанів квітуватимуть у Дніпровському районі. У місцевих квітниках розпочали висаджувати цибулини тюльпанів, а також збільшувати клумби багаторічними та дворічними квітами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Святошинському районі Києва висадили зелену огорожу, яка захищатиме киян природним фільтром від пилу та транспортних викидів.

Нагадаємо, на столичній Оболоні почали відновлювати природне річище річки Почайна. З днища та з берегів вже частково підняли бетонні блоки. Під час розчищення річки Почайна проведуть археологічну розвідку. Подробиці — у нашому матеріалі. 

Читайте також, що у Київській області місцеві громади обурені планами вирубки лісу заради будівництва Великої окружної дороги.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися