На Солом’янці виявили спробу незаконної забудови

Подробиці розповіли у прокуратурі

Від столичної влади через суд вимагають розірвати договір оренди та повернути громаді земельну ділянку у Солом’янському районі Києва. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

За даними відомства, земельну ділянку площею майже сім тисяч квадратних метри Київська міська рада незаконно віддала в оренду для будівництва житлових будинків з нежитловими приміщеннями. Вартість цієї ділянки землі по вулиці Людмили Проценко оцінюють у 20 мільйонів гривень. Право оренди приватному підприємству поновили без проведення земельних торгів.

Через це Солом’янська окружна прокуратура Києва звернулася до Господарського суду столиці. Прокурори у судовому порядку вимагають визнати рішення Київради про поновлення договору оренди землі із забудовником незаконним і повернути землю у користування столичній громаді.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві від влади вимагають розірвати договір оренди та повернути громаді земельну ділянку водного фонду на Видубичах площею майже шість гектарів. Її вартість оцінюють у понад 19 мільйонів гривень.

Нагадаємо, у Києві через Верховний суд остаточно повернув у власність громади земельну ділянку на Троєщині вартістю 238 мільйонів гривень. Орендар зобов’язався побудувати на цій території оздоровчу й аквазони, а також дитячий майданчик. Замість цього земельну ділянку підприємство використовувала як платну автостоянку.

Читайте також, що у власність держави повернули земельні ділянки заповідного фонду на території Біличанського лісу. Відповідне рішення ухвалив суд за позовами Спеціалізованої екологічної прокуратури Київської області. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися