На Троєщині понад сім гектарів землі остаточно повернули громаді

Подробиці розповіли у столичній прокуратурі

У Києві через Верховний суд остаточно повернули у власність громади земельну ділянку на Троєщині вартістю 238 мільйонів гривень. Про це повідомили у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

У столичній прокуратурі нагадали, що у 2005 році Київська міська рада уклала договір оренди земельної ділянки на Троєщині з приватним підприємством. Орендар зобов’язався побудувати на цій території оздоровчу та аквазони, а також дитячий майданчик. Завершити забудову ділянки на перетині вулиці Милославської та проспекту Маяковського підприємство мало за три роки. Після цього орендна плата мала бути збільшена. Площа цієї земельної ділянки складає понад сім гектарів. Її вартість оцінюють у 238 мільйонів гривень.

З 2005 року по теперішній час підприємство умови договору оренди землі не виконало. Замість забудови земельну ділянку використовують для розміщення платної автостоянки, зазначили у столичній прокуратурі. Тому відомство звернулося до суду. Рішення суду першої інстанції Північний апеляційний господарський суд залишив в силі. Цим рішенням задоволено позов прокуратури Києва щодо розірвання договору оренди та повернення громаді земельної ділянки на Троєщині. Проте орендар оскаржив рішення апеляційного суду у касаційній інстанції. Верховний суд залишив рішення попередніх судів чинними. З підприємством розірвуть договір оренди на земельну ділянку.

Нагадаємо, у державну власність повернули незаконно передані у приватну власність земельні ділянки заповідного фонду на території Біличанського лісу. Відповідне рішення ухвалив суд за позовами Спеціалізованої екологічної прокуратури Київської області. Встановлено, що Коцюбинська селищна рада передала у приватну власність фізичним особам землю лісового фонду площею 0,25 гектарів. Це зробили за відсутності дозволу Кабінету міністрів України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мер столиці Віталій Кличко заявив, що обласна влада намагається відібрати у громади Києва частину території. Кличко нагадав, що межі Києва встановлені у 1989 році й територія до сьогодні не змінювалася. Київська мерія звернулася до правоохоронців, щоб вони у стислі терміни надали правову оцінку діям київської обласної влади. Кличко також пояснив, що відбувається з землею у Києві.

Читайте також, що у Київській області місцеві громади обурені планами вирубки лісу заради будівництва Великої окружної дороги.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися