У Києві призупинили фінансування розвитку інфраструктури

Гроші перерозподілять на відновлення пошкоджених об’єктів

Столична влада фіксує та підраховує збитки, завдані інфраструктурі Києва внаслідок ворожих обстрілів, та призупинила фінансування проєктів з будівництва, реконструкції та ремонту за Програмою економічного та соціального розвитку Києва. Про це повідомили в Департаменті економіки та інвестицій Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

За даними мерії столиці, першочергові заходи у Києві після закінчення воєнного стану спрямують на відбудову та відновлення житлового фонду, шкіл, дитячих садочків та інших важливих об’єктів життєдіяльності. Так, у столиці призупинили фінансування будівництва, реконструкції та капітальних ремонтів інфраструктури за Програмою економічного і соціального розвитку Києва на 2021-2023 роки.

Наразі критична інфраструктура столиці фінансується з резервного фонду бюджету Києва. На заходи із забезпечення стабільної роботи житлово-комунального господарства у березні спрямували 548,4 мільйонів гривень. Кошти також спрямовують на закупівлю резервного палива для уникнення аварійних ситуацій на столичних теплоелектростанціях, на придбання пожежних автодрабин, спеціалізованих рятувальних автомобілів і пожежної техніки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у звільнених від російських окупантів населених пунктах Київщини проводять зачистку, розмінування, доставляють гуманітарну допомогу. Подробиці про ситуацію в громадах станом на 4 квітня — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися