Байрактари, Джавеліни, Чорнобаївка: патріотичні іграшки почали виробляти в Ніжині (ФОТО)

Як працюють українські підприємства на Київщині під час війни

Байрактари, Джавеліни, Чорнобаївка — іграшки та подушки з тепер вже відомими на весь світ гаслами виробляють на фабриці у Ніжині. Як оговтується український бізнес під час повномасштабної війни з Росією розповіли в ефірі національного телемарафону, передають "Коментарі".

Фабрика м’яких іграшок у Ніжині працює майже чверть століття. Заступниця директорки підприємства Тамара Дяченко каже, що у мирний час на фабриці шили тільки котиків, зайчиків, ведмедиків. У перші дні повномасштабної війни з РФ колектив не розумів, чи зможе повернутися до роботи.

Коли на підприємстві дізналися про знищення російськими окупантами найбільшого літака у світі — Ан-225 "Мрія", зрозуміли — треба працювати і шити патріотичну продукцію. "Зараз у нас одна мрія — щоб Україна перемогла. Найголовніша мрія", — наголосила швачка Тетяна Мамаєва.

В Ніжині виробляють іграшки та подушки з відомими на весь світ гаслами. Нині патріотична продукція на фабриці становить 70% від загального об’єму. Про фінансовий стан фірми у підприємстві воліють не говорити. Частину доходів перераховують на потреби Збройних Сил України та не бояться звинувачень у наживі на сплеску патріотичних почуттів українців.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Броварському районі Київської області відновило роботу тепличне підприємство. Під час активних бойових дій під Броварами на підприємстві загинули ледь не всі рослини. Збитки оцінюють у мільйони, але теплиця запрацювала та намагається вийти на довоєнний обсяг виробництва.

Читайте також, як у Києві переселенка з Донецька рятує бізнес під час війни уроками вокалу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися