У КМДА повідомили, скільки грошей втрачає Київ через війну

Точну суму втрат бюджету Києва наразі підрахувати неможливо, оскільки війна ще триває

Згідно з попередніми розрахунками, через війну Росії проти України бюджет Києва цього року недоотримає понад 20 мільярдів гривень, тобто третину свого річного бюджету. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву мер Києва Віталій Кличко зробив під час ефіру радіо "НВ".

Кличко наголосив, що підрахувати поки що точну суму втрат неможливо, оскільки війна ще триває.

Водночас міський голова повідомив, що економіка Києва потроху оживає, зокрема відновлюється бізнес, більше людей починає сплачувати за комунальні послуги.

"Наприклад, за березень в столиці за комунальні послуги сплатили 55 відсотків киян. І я дуже вдячний їм за це. Бо ці кошти пішли на необхідні матеріали. На зарплату працівникам підприємств, які, часто ризикуючи життям, забезпечують багатомільйонне місто всіма сервісами", - повідомив мер міста.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у КМДА розповіли, коли можна повертатися до Києва - "небезпека ще існує". Міський голова наголосив, що київська влада не може чогось дозволяти чи забороняти громадянам, однак може лише надавати рекомендації. Кличко наголосив, що повертатися до Києва зараз не варто.

Також "Коментарі" писали, що Кличко повідомив, чи будуть вводити посилену комендантську годину 8 та 9 травня в Києві. Як повідомив Кличко, Київ 8 та 9 травня буде продовжувати жити в умовах воєнного стану. Жодних масових заходів у столиці не планують проводити.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися