Аудит на Київщині виявив мільйонні збитки під час будівництва доріг та соцзакладів

Частину збитків вдалося усунути

Під час будівництва соцзакладів та доріг у Київській області державі завдано 14 мільйонів гривень збитків. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Державної аудиторської служби України. 

Держаудитслужба під час ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Департаменту регіонального розвитку Київської обласної державної адміністрації виявила значні фінансові порушення у сфері будівництва.

У ході перевірки були виявлені порушення, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на загальну суму майже 14 мільйонів гривень. З них вдалося усунути збитків на 300 тисяч гривень.

“Зокрема, установлено завищення обсягів та вартості будівельних робіт на об’єктах соціальної сфери (освіти, охорони здоров’я, фізичної культури та спорту) на суму майже чотири мільйони гривень”, - повідомили у Держаудитслужбі.

Також у ході аудиту виявили факти завищення вартості робіт з капітального ремонту доріг Київської області. Так, підрядники завищили:

  • ціни асфальтобетону,

  • витрати праці робітників,

  • обсяги використаних будівельних матеріалів,

  • розміри прибутку,

  • адміністративні витрати,

  • заготівельноскладські витрати на матеріали.

Загалом дії підрядників завдали збитків на суму понад 10 мільйонів гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що екскерівнику Державної міграційної служби України повідомили про підозру у заволодінні понад 88 мільйонів гривень. Організатор та учасники схеми привласнювали державні кошти роками. Детальніше про викриту схему читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися