Експорт Київщини у 2024 році перевищив 700 мільйонів доларів: які товари лідирують

Партнерами підприємств області стали представники зі 153 країн світу

Підприємства Київської області експортують вироблені товари до 153 країн світу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської ОВА. 

За даними КОВА, за 5 місяців поточного року обсяги експорту товарів підприємств Київської області сягнув 739,3 мільйона доларів США. За цим показником регіон посів сьоме місце по Україні.

У департаменті економіки Київської обласної державної адміністрації повідомили, що партнерами підприємств області стали представники зі 153 країн світу. 

“56,1% із загального обсягу експорту товарів припадає на країни ЄС – 414,7 млн дол. США. З них найбільше прямує до Польщі – 10,2%, Німеччини – 9,7%, Іспанії – 7,9%, Нідерландів – 6,3%. Серед інших країн – до Туреччини – 6,7%, Єгипту – 5,2%, Китаю – 4,8%, Республіки Молдови – 4,5%. У товарній структурі експорту домінуючою залишається частка продовольчих товарів – 67,7%”, - йдеться у повідомленні КОВА.

Нагадаємо, що у Київській області (без урахування м. Києва) червні 2024 року ціни на споживчому ринку зросли на 2,2%, порівняно з попереднім місяцем.

За статистичними даними, ціни на харчові продукти та безалкогольні напої у червні зросли на 0,4%. На 3,9–0,8% подорожчали продукти переробки зернових, соняшникова олія, овочі, цукор, яйця, кисломолочна продукція, масло, молоко, сало, риба та продукти з риби, сир, хліб, безалкогольні напої. Детальніше про цінову політику у Київській області, читайте за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві моніторять 300 супермаркетів. Про причини читайте тут.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися