НБУ виготовив монету для Чорнобильського заповідника (ФОТО)

Монета присвячена одному з символів відродження дикої природи

Національний банк України (НБУ) виготовив першу монету з серії "Фауна" для Чорнобильського заповідника. Про це повідомили у Чорнобильському радіаційно-екологічному біосферному заповіднику, передають "Коментарі".

Зазначається, що перша монета з серії "Фауна" присвячена п'ятирічному ювілею Чорнобильського заповідника. Нову монету ввели в обіг з 29 липня. Її номінал — п’ять гривень. На монеті зображений один з символів відродження дикої природи в зоні відчуження та знакова тварина Чорнобильського заповідника — кінь Пржевальського.

Серед рідкісних українських монет — монета номіналом одна гривня, датована 1995-м роком. У липні її готові були купувати від 7 тисяч гривень. Така гривня цінна тим, що відрізняється рідкісним роком випуску та гладким ребром. Окрім того, нумізмати цікавляться монетами 1992 року виготовлення. Таку гривню на аукціоні хотіли придбати близько 80 учасників заходу. За неї заплатили понад 15 тисяч гривень.

Додамо, що монету номіналом в одну копійку, яка датована 1992-м роком, можна придбати в тисячі разів більше номіналу. Ціна такої монети — від 5 до 15 тисяч гривень. Ціна залежить від форми листя і гравіювання зерен на копійці. Окрім того, придбати українські 50 копійок можна за понад тисячу гривень. При цьому вони повинні бути датовані 1992 або 1996 роком. Гроші повинні також мати відмінності у вигляді тонкого тризуба, особливу трапецію або дрібну насічку.

Раніше у Чорнобильському заповіднику показали, які на території зони відчуження мешкають отруйні та неотруйні плазуни



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися