У Чорнобильському заповіднику показали, які там мешкають змії (ФОТО)

Серед плазунів є отруйні види

На території Чорнобильського заповідника мешкають отруйні та неотруйні плазуни. Які саме види помічені у зоні відчуження, до Всесвітнього дня змії розповіли у Чорнобильському радіаційно-екологічному біосферному заповіднику, передають "Коментарі".

До Всесвітнього дня змії, який щорічно відзначається 16 липня, у Чорнобильському заповіднику показали, які саме плазуни мешкають у зоні відчуження.

"На сьогодні у зоні відчуження доведено існування гадюки звичайної, вужа звичайного та мідянки. З цих змій отруйна лише гадюка, проте її укус не є смертельним для дорослої людини", — повідомили у Чорнобильському заповіднику.

В організації також оприлюднили світлини цих змій. 

Влітку люди частіше відвідують ліси, відпочивають на узбережжі річок та ставків. У цей час активними стають й плазуни. Що треба знати та як уберегтися від укусу змій, розповіла виконуюча обов’язки завідуючої відділення інтенсивної терапії та екстракорпоральної детоксикації київської Лікарні швидкої медичної допомоги Владислава Андрющенко.

За словами лікарки, на території України найбільш поширені гадюки — гадюка звичайна та степова. Їхня отрута не настільки отруйна, щоб привести до смерті, якщо своєчасно надана допомога. Тому, якщо вкусила змія, потрібно якомога швидше доставити пацієнта до спеціалізованої лікарні.

Перша допомога, яку можна надати після укусу змії, це змити отруту водою або вологою ганчіркою. Місця укусу торкатися руками не треба, також не треба його припалювати, не треба відсмоктувати отруту та ні в якому разі не накладати джгут — це найбільша помилка, яку роблять люди після укусу змії, наголосила експертка. Можна дати протиалергічний препарат та знеболюване. Та чим скоріше, тим — краще звернутися до лікарні, щоб не почалися ускладнення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київському зоопарку для індійського слона Хораса відкрили оновлений літній вольєр із тіньовим навісом у вигляді скульптури "Баобаб". Спорудження відкрили у День слона — 15 липня.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


володимир...

17 липня 2021, 13:55

..дійсно,треба діяти за обставинами,якщо ти далеко від комунікацій..

Lucia

17 липня 2021, 13:49

Щось цей козел - Владислав Андрющенко - починає Америку заново відкривати. В усі часи при укусі змії або відсмоктували отруту, або припалювали. І в усі часи говорили накласти жгут, щоби зменшити кровообіг. І чому ти дурню, Владиславе, забороняєш торкатися руками місця укуса? Ото вже мудрагелі (а точніше - козли дебільні) порозплодились в тій новітній Україні. Всі хотять чимось виділитися: якщо не розумом, то тупістю і дурістю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися