На Оболоні розпочали будівництво приватної школи (ВІДЕО)

Що відомо про майбутній навчальний заклад

В Оболонському районі Києва тривають підготовчі роботи до початку будівництва приватної школи. Навчальний заклад збудують на проспекті Івасюка (до перейменування — Героїв Сталінграда), 10-в.

Будівництво нової приватної платної школи на Оболоні розпочнеться цієї весни. Навчальний заклад розрахований на 800 учнів. Це буде одна з найдорожчих шкіл України з вартістю річного навчанням за одного школяра 11 тисяч доларів.

Будувати приватну школу на Оболоні буде ТОВ "AR Osvita". Це підприємство належить власникам шведської інвестиційної компанії "EastCapital", співзасновником та керуючим якої виступає Айварас Абромавічус — колишній міністр економічного розвитку і торгівлі України. Інвестиції становлять 12,5 мільйонів доларів. Після введення школи в експлуатацію заклад буде отримувати 8,8 мільйонів доларів на рік та окупиться за 2-3 роки.

у Київській області в рамках гуманітарної програми ООН забезпечать гарячим харчуванням школярів. Всесвітня продовольча програма зможе забезпечити 50% від кількості порцій гарячого харчування для учнів 1-4 класів у Київській області. Наразі визначили 58 пілотних шкіл в регіоні для запуску програми, проте незабаром вже буде 600 шкіл, у яких забезпечать учнів гарячим харчуванням. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київщина може стати пілотним регіоном для участі в ініціативі Євросоюзу щодо "зеленої" відбудови міст. Мова йде про комплекс робіт – від проєктування реконструкції до сонячних панелей та фарб, використаних під час реставраційних і будівельних робіт.

Дивіться також відео, який концепт відбудови Бородянки розробили київські інженери.

Читайте также