У Києві знову активізувалося питання добудови об’єктів інвесторів "Аркади"

Що відповіли у столичній мерії

Питання столичних житлових комплексів "Патріотика", "Еврика" та "Патріотика на озерах" на Осокорках може бути вирішене винятково шляхом виконання умов Меморандуму щодо завершення будівництва об’єктів збанкрутілого банку "Аркада". Про це заявив перший заступник мера Києва Микола Поворозник, передають "Коментарі".

За його словами, що питання добудови об’єктів "Аркади" важливе і непросте. З одного боку, є багато інвесторів, які вклали кошти в будівництво житла. А з іншого – громадські активісти, які вимагають створення на території "Екопарку Осокорки". Разом із тим, "Stolitsa Group" обіцяє облаштувати на Осокорках великий парк.

 "Нагадаю про мітинги і зустрічі, які були у 2020-2021 роках. Відповідь на питання добудови об’єктів "Аркади" криється в Меморандумі, що було підписано в 2021 році між громадськими організаціями, які представляли інвесторів, і будівельною компанією, яка взяла на себе зобов’язання добудувати всі ці об’єкти. Це компанія Stolitsa Group", — зазначив Поворозник.

Заступник голови Київської міської державної адміністрації також нагадав, що цей Меморандум підписали в Національному банку за участю міської влади, міністра внутрішніх справ, Служби безпеки України та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

"Виконання положення цього Меморандуму дає відповідь на запитання, яким чином виконати зобов’язання перед інвесторами "Аркади", – підсумував Поворозник.

Нагадаємо, на початку 2022 року у Києві після довгої судової тяганини розпочали будівельні роботи на першій земельній ділянці у житловому комплексі "Патріотика на озерах" під новою назвою ЖК. Після банкрутства банку "Аркада", зупинення будівництва на житлових комплексах та численних мітингів ошуканих інвесторів у 2021 році був підписаний Меморандум про добудову ЖК "Еврика", "Патріотика" та "Патріотика на озерах". Згідно з графіком, першими мали добудувати та ввести в експлуатацію п’ять будинків високого ступеня готовності. Окрім того, щодо продовження терміну оренди землі на Осокорках тривали судові процеси між забудовником та Київською міською радою. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що працівників скандального банку "Аркада" судитимуть за розтрату мільйонів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися