На Київщині попри війну реалізували масштабні проєкти

Що відомо про міжнародні інвестиції в регіон

Попри війну Київщина залучила міжнародні інвестиції та реалізувала масштабні проєкти. Про це розповіла директор Департаменту економіки Київської обласної державної адміністрації Наталія Погребна, передають "Коментарі".

За її словами, у Вишневому завершили будівництво комплексу для відвантаження цементу компанією Cemark. Щорічно цей комплекс зможе приймати, зберігати та відвантажувати автомобільним транспортом 450 тисяч тон цементу. Відкриття терміналу дозволило створити 80 нових робочих місць.

У селищі Калинівка Фастівського району групою Kronospan побудовано логістичний центр. Наразі логістичний центр розміщується на 15 гектарах площі, має у своєму розпорядженні об'єкти та потужності, які може надати партнерам.

У селищі Гатне Фастівського району компанією Karcher завершено будівництво офісного комплексу. Крім офісних приміщень у ньому будуть діяти найбільший в Україні Karcher Центр, інноваційний навчальний центр Karcher Академія та сервісний центр для обслуговування техніки відомого виробника. Компанією створено 150 робочих місць.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Бучанському районі Київської області розпочнуть будівництво нових очисних споруд. Інфраструктурний об’єкт буде використаний для очищення господарсько-побутових та виробничих каналізаційних стоків Бучі.

Нагадаємо, у Київській області комунальне підприємство за забруднення трьох річок сплатило величезний штраф. У 2023 КП "Броваритепловодоенергія" добровільно сплатило 3 мільйони 484 тисячі гривень збитків, заподіяних внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів. Підприємство не дотримувалось нормативів гранично допустимого скиду забруднюючих речовин із зворотними водами у річки Красилівка та Трубіж, басейну річки Дніпро.

Читайте також, що у Київській області збудують нову каналізаційну станцію.

Джерело: https://t.me/kyivoda/13490


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися