Між Києвом та Ірпенем збудують тролейбусну лінію

Столиця та передмістя стануть ближчими один до одного

Між Ірпенем та Києвом планують збудувати тролейбусну лінію, щоб покращити транспортне сполучення. Про це в ефірі телемарафону розповів заступник міністра фінансів України Олександр Кава, передають "Коментарі".

"Руйнуються ще нові об’єкти, будинки житлові, руйнуються об’єкти соціальної інфраструктури. Навіть за попередніми оцінками, очевидно, що сумарна вартість тих руйнувань, що були завдані, сягає понад 100 мільярдів доларів", — сказав Кава.

За його словами, відновлення зруйнованих об’єктів у звільнених від російської окупації містах та регіонах, зокрема, в Ірпені та Бучі, активно триває попри гарячу фазу війни.

"Ті об’єкти, що будуть відновлювати після значних руйнувань, будуть робити більш сучасними і відповідати європейським стандартам. Зараз, наприклад, залізничні колії, залізничні вокзали, що відновлюються в містах, де запанувало мирне життя, вже будуть значно кращими, зручнішими, інклюзивнішими, ніж були раніше", — заявив заступник міністра фінансів України.

Зокрема, між Ірпенем та Києвом планують збудувати тролейбусну лінію, щоб покращити транспортне сполучення.

"Зараз профільне міністерство працює над тим, щоб зробити проєкт і побудувати тролейбусну лінію з Ірпеня до станції метро "Академмістечко". Це, по суті, зробить Ірпінь і Бучу ще ближчими до Києва. Їздити на роботу, на навчання, чи отримувати адміністративні послуги, чи на відпочинок в столицю з західного передмістя буде значно зручніше", — розповів посадовець.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Київщині в рамках відновлення транспортного сполучення відкрили тимчасову переправу через річку Ірпінь — як виглядає цей міст.

Дивіться відео, як відновили залізничне сполучення між столицею та Ірпенем.

Читайте також, що на зруйнованому мосту через річку Ірпінь планують звести меморіал



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися