На Троєщині намагаються привласнити землю вартістю у пів мільярда

Подробиці схеми розповіли в прокуратурі

У Деснянському районі Києва одне з підприємств намагається привласнити земельну ділянку вартістю 531 мільйон гривень. Про це розповіли у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, зазначена земельна ділянка розташована на вулиці Милославській. Площа комунальної землі становить майже 6,5 гектарів. Столичне підприємство втратило право користування цією земельною ділянкою на підставі рішення суду, що було виконано в примусовому порядку.

Однак у січні цього року це підприємство незаконно зареєструвало право власності на нежитлові будівлі по вулиці Милославській загальною площею 209 квадратних метрів. Таким чином Київську міську раду позбавили можливості розпоряджатися комунальною землею, де розташована нерухомість. Київська міська прокуратура звернулась до суду з позовом про скасування рішень про державну реєстрацію права власності на ці приміщення. Наразі суд відкрив провадження у цій справі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у звільненій від російських окупантів Бучі вибухнув скандал через чергову спробу рейдерського захоплення землі забудовником. Під загрозою багатоквартирної забудови знову опинилась земельна ділянка комунальної власності, де планували звести дитячий садочок. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, в центрі Києва заарештували будівлю, що належить російському виробнику ядерного палива — державному акціонерному товариству "Росатом". Інформацію про власника будівлі ретельно приховували. Для цього не вносили відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Читайте також, що буде з заарештованим майном скандального ТРЦ Ocean Plaza



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олег

11 серпня 2022, 00:11

Когда пидарасов стрелять начнут, вот только тогда эта хуйня и закончится

игорь

10 серпня 2022, 23:11

у нас не государство правовое, а беспредел зэковский какой-то

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися